Madımak oyunu!

Madımak oyunu!

Madımak oyunu!Melih Aşık / MilliyetHer yıl 2 Temmuz... Yani Sivas katliamının yıldönümü yaklaştığında Madımak Oteli’nin müzeye...

A+A-

Madımak oyunu!Madımak oyunu!

Melih Aşık / Milliyet

Her yıl 2 Temmuz... Yani Sivas katliamının yıldönümü yaklaştığında Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürüleceği haberleri ortalıkta dolaşmaya başlar. 2 Temmuz geçer, müze meselesi bir sonraki 2 Temmuz’a kadar rafa kaldırılır.

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, geçenlerde, “Madımak’ın altında kebapçı dükkânı olmasından utanıyorum” dediğinde pek çok insan yine umutlanmış, “Bu iş artık oluyor galiba” demeye başlamıştı ki, sonuç yine hüsran oldu. Neden ve niçin mi? CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir anlatıyor:

- Ertuğrul Günay, o lafı ettiğinde insanlar samimiyetine inanmışlardı. Oysa amacı kebapçıyı boşaltıp yerine bakanlığa bağlı DOSİM mağazasının şubesini açmaktı. Bu arada Madımak’ın sahibi de haklı olarak tek bir katı kiraya vermek istemiyor. Gelin bütün binayı satın alın diyor ama Bakan buna yanaşmıyor.

- Sizce yapılması gereken şey nedir?

- Bakanlık, 5 - 6 katlı bina  olan Madımak’ı tümüyle satın almalı. Üst katlarını geçen yıl binası yıkıldığı için kitapları bir okulun deposuna atılan İl Halk Kütüphanesi’ne tahsis etmeli... Alt katı da müzeye dönüştürmeli.

- Devletin yapmadığını CHP ve Aleviler yapamaz mı?

- Tabii ki yapar. Nitekim CHP olarak biz yurt çapında bir kampanya açarak bunu yapmaya niyetlendik. Ancak AKP geçenlerde merkeze alınan eski Sivas Valisi Veysel Dalmaz’a... O da Madımak’ın sahibine oteli bize satmaması için baskı yaptı. AKP’nin engellemesi yüzünden oteli satınalamadık...

Alevi dostu! AKP’de ne marifetler var!

Milliyet - 2 Temmuz 2009 Perşembe

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.