''Mahalle yanarken Or..bu Saçını tararmış''

''Mahalle yanarken Or..bu Saçını tararmış''

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekili Altan Tan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ın cevaplaması...

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekili Altan Tan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ın cevaplaması için verdiği soru önergesi, Kürt illerinde ve kendi seçim bölgesinde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarda yaşanan katliamlar sürerken pes dedirtti.

Bir süredir fazla gündeme gelmeyen ve düşük bir profil gösteren Tan’ın soru önergesi akıllara Orhan Veli’nin “Cımbızlı Şiir”ini getiriyor. İnsanlar ölürken Altan Tan’ın derdi yine gericilik.

Altan Tan, geçen hafta sunduğu yazılı önergesinde, TBMM’nin yeni binasında sadece kadınların çalışacağı bir kuaför salonunun açılmasının düşünülüp düşünülmediğini ve yeni binada 2 yıldan beri neden böyle bir uygulama yapılmadığını sordu.

Aralık ayında çalışmalarına başlayan Meclis’te bölgede yaşanan çatışmalara ilişkin soru önergeleri veren HDP milletvekili Altan Tan’ın son bir aydır ortalıklarda da pek gözükmemesi dikkat çekiyor. 22 Aralık’tan bu yana verdiği soru önergelerinde ise Anadolu Ajansı, TRT, kara ve demiryolu inşaatları gibi konuların ardından son olarak da “başörtülü çalışanlar ve çalışanların başörtülü yakınlarının” kuaför sorununu gündeme getirmeyi tercih etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.