Mahsuni Şerif beste yarışmasına başvurular başladı

Mahsuni Şerif beste yarışmasına başvurular başladı

Mahsuni Şerif beste yarışmasına başvurular başladı Narlıdere Belediyesi ve İzmirli Sanatçılar Birliği’nin bu yıl 2.sini düzenlediği,...

A+A-

Mahsuni Şerif beste yarışmasına başvurular başladı Mahsuni Şerif beste yarışmasına başvurular başladı

Narlıdere Belediyesi ve İzmirli Sanatçılar Birliği’nin bu yıl 2.sini düzenlediği, ‘Âşık Mahsuni Şerif Türk Halk Müziği Beste Yarışması’ için başvurular başladı.

Narlıdere Belediyesi Müzesi’nde düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulan yarışmaya başvurular bugün başlarken, 10 Mayıs’ta sona erecek. Her yarışmacının en fazla 2 bestesiyle katılabildiği yarışmada, finale kalan 10 kişi, 15 Mayıs’ta açıklanacak. Yarışmada, Aşık Mahsuni Şerif’in ailesinden bir kişinin jüri üyesi olarak görev yapması beklenirken, birinciye 5 bin YTL, ikinciye 3 bin 500 YTL ve üçüncüye 2 bin 500 YTL ödül verilecek. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye’nin en önemli aşıklarından birisi olarak kabul edilen Mahsuni Şerif adına böyle bir yarışma düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Batur, “Biz geçen yıl başlattığımız bu yarışmayı geleneksel hale dönüştürüp, gelecek nesillere aktarmayı düşünüyoruz. Gençlerimizin halk müziğine olan ilgisini arttırmak ve Mahsuni Şerif’i tanıtmak bizim için büyük bir görevdir” dedi.

(İzmir/DİHA) - EVRENSEL - 25.04.2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.