Malatya dosyasında Hrant Dink dilekçesi

Malatya dosyasında Hrant Dink dilekçesi

Malatya dosyasında Hrant Dink dilekçesiMalatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe gönderen bir kişi, "Hrant Dink cinayetini işletenleri...

A+A-

Malatya dosyasında Hrant Dink dilekçesiMalatya dosyasında Hrant Dink dilekçesi

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe gönderen bir kişi, "Hrant Dink cinayetini işletenleri savcılığa bildirdim" dedi

Malatya Zirve Yayınevi çalışanları Necati Aydın, Tilmann Geske ve Uğur Yüksel'in 18 Nisan'da katledilmelerine ilişkin dava dosyasından esrarengiz bir isim daha çıktı. Cinayet suçundan kaldığı Mersin E Tipi Cezaevi'nden Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na 25 Haziran tarihli dilekçe gönderen M.D., katliamı yaptıran kişileri bildiğini öne sürdü.

M.D. ayrıca, Hrant Dink cinayetini işletenleri de savcılığa bildirdiğini iddia etti. Malatyalı olduğunu, hava astsubaylığı yaptığını, daha sonra 8 yıl Ülkü Ocakları'nda bulunduğunu iddia eden M.D., Dink cinayetini para karşılığı işlettirmeye çalışan kişileri Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdikten sonra İstanbul'dan gelen ekibin kendisini sorguladığını öne sürdü. M.D., "Bu ifade nereden sızdıysa, Malatya'da 30 kadar ülkücü evimi bastı" iddiasında bulundu.

Malatya katliamı sanıklarından Emre Günaydın'ı öz kardeşi gibi sevdiğini belirten M.D. "Ülkü Ocakları'nda beraberdik. Benim hayatımı mahvedenler Emre'yi de kullandı. Bu cinayetleri kimin işlettiğini biliyorum" derken, soruşturma dosyasında M.D. hakkında bir belge ya da bilgi yer almadı.

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara
Milliyet - 21.11.2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.