Maraş Katliamı anmasına gidenler kente alınmadı

Maraş Katliamı anmasına gidenler kente alınmadı

Maraş katliamının 37’nci yıldönümü nedeniyle yapılacak tüm anma etkinlikleri valilik tarafından yasaklandı.  Maraş Katliamını kınamak ve...

A+A-

Maraş katliamının 37’nci yıldönümü nedeniyle yapılacak tüm anma etkinlikleri valilik tarafından yasaklandı. 

Maraş Katliamını kınamak ve yaşamını yitirenleri anmak üzere düzenlenecek etkinlik için kente gelen Alevi kurum ve örgüt örgütleri, polislerce kent girişinde araçları durduruldu. Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, yasak kararı alan valiliğin emri ile kentte düzenlenecek eylem ve etkinliklerin önüne geçmek için kent girişlerinde kontrol noktaları oluşturuldu.

Adana, Antep ve Kayseri karayolları üzerinde asker ve polislerce kurulan bu kontrol noktalarında yabancı plakalı araç ve toplu taşıma araçları durduruldu, araç içerisinde yer alan kişilerin kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra kente girişlerine izin verildi. Anma için kente gelenler ise durdurularak geçişleri engellendi. Kent girişlerindeki engelleme nedeniyle polis ve askeri yetkililerle yapılan görüşmeler sonucu sadece Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eş Sözcüsü Hülya Yer, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan, Hacı Bektaş Veli Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Avrupa Alevi Dernekleri Federasyonu yöneticileri ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Erdal Ataş’dan oluşan bir grubun kente girişlerine izin verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.