Marmaris'te 4 Bin Kişilik Aşure Şenliği

Marmaris'te 4 Bin Kişilik Aşure Şenliği

Marmaris'te 4 Bin Kişilik Aşure ŞenliğiPir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmaris şubesi tarafından Günnücek piknik ve mesire alanında...

A+A-

Marmaris'te 4 Bin Kişilik Aşure ŞenliğiMarmaris'te 4 Bin Kişilik Aşure Şenliği

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmaris şubesi tarafından Günnücek piknik ve mesire alanında düzenlenen geleneksel aşure gününde yaklaşık 4 bin kişiye aşure ve etli pilav dağıtıldı. Vatandaşlar aşure ve etli pilav için uzun kuyruklar oluştururken zaman zaman izdiham yaşandı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmaris şubesinin geleneksel hale getirdiği aşure şenliği bu sene de renkli görüntülere sahne oldu. Günlüce piknik ve mesire alanında organize edilen geleneksel aşure gününde yaklaşık 4 bin Marmarisli bahar şenliği yaşadı. Yurdun büyük bölümünü etkisine alan soğuk ve kar yağışlı havaya rağmen Marmaris'te adeta bahar havası yaşandı. Havanın da güzel olması nedeniyle yoğun bir katılımın gerçekleştiği aşure gününde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe yönetimi, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aşure gününde türküler söylendi, mangallar yakıldı. Aşure kazanlarının önünde uzun kuyruklar oluşurken bazı vatandaşlar ise yanlarında getirdikleri mangallarla keyif yaptılar. 7 kazan aşure 4 kazan etli pilav gelen vatandaşlara dağıtılırken zaman zaman izdiham yaşandı. Vatandaşlar ikram edilen aşure ve pilavları bahardan kalma havada deniz kenarında yediler.

Pir Sultan Abdal Derneği Marmaris Şubesi Başkanı Hasan Akyüz geleneksel hale getirdikleri aşure gününde vatandaşların birlik ve beraberlik içinde olduklarını ifade ederek "Muharrem ayında yapılan aşure günü aslında bir yas günüdür. Hüzünlü bir gündür. 12 imamın anılması için düzenlenen bu günde bir araya geliriz. Ama Alevi olsun olmasın burada tüm halkımızla buluşmak bizleri daha mutlu etmekte" dedi.

Aşure gününe katılan vatandaşlarsa dernek yöneticilerine teşekkür ettiler.

KAYNAK : Haber Fx - 25 Ocak 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.