MEB yetmedi sıra poliste

MEB yetmedi sıra poliste

MEB yetmedi sıra polisteMEB'in tehdit yazılarına rağmen gaspedilen ek ders ücretleri için alanlara çıkan eğitim emekçilerinin karşısına şimdi de emniyet...

A+A-

MEB yetmedi sıra poliste

MEB'in tehdit yazılarına rağmen gaspedilen ek ders ücretleri için alanlara çıkan eğitim emekçilerinin karşısına şimdi de emniyet görevlileri çıkıyor. Antalya?da çocuğuyla beraber eyleme katılan eğitim emekçisi hakkında tahkikat başlatıldı.

Önceki gün Antalya’da Eğitim-Sen tarafından düzenlenen ek ders kesinti ücretlerini protesto eylemine çocuklarıyla katılan eğitim emekçisi hakkında, “çocuk istismarı” suçlamasıyla tahkikat başlatıldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Eğitim-Sen eylemine katılan ve ellerinde pankart bulunan iki çocuğun ebeveynleri hakkında tahkikat başlatıldığı belirtilirken açıklamada şu sözlere yer verildi: “Eğitim-Sen Antalya Şubesi'nin yapmış olduğu basın açıklaması esnasında, grup içerisinde küçük yaştaki iki çocuğun ellerinde 'Bakan Çelik Elini Cebimizden Çek', 'Ek ders ücretlerimiz gasp edilemez' ibareli dövizleri taşıdıklarının tespit edilmesi üzerine, konu Cumhuriyet Savcılığı'na bildirilmiş ve alınan talimat üzerine çocukların ebeveynleri hakkında 'çocuk istismarı' suçlamasıyla tahkikat başlatılmıştır.”

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Zeybek de yaptığı açıklamada, Antalya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin, çocuğuyla birlikte eyleme gelen öğretmenin kimliğiyle ilgili kendilerinden bilgi istediğini ifade etti. Zeybek eylemde çocukları kullanmak gibi bir niyetlerinin olmadığını belirtirken, “Oraya çocuğuyla gelmek zorunda kalan bir üyemizin 3 yaşındaki çocuğu eline bir döviz almışsa bunda suç aramak doğru bir davranış değil” dedi.

Emniyet gerici gösterilerde çocukları sorun etmiyor

18 Aralık’ta gerçekleşen eyleme birçok ilde İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından okullara yazı gönderilip eyleme katılan öğretmenlere soruşturma açılacağı tehdidi savrulmuştu. Milli Eğitim’in bu tehditlerine emniyet görevlilerinin de Antalya’daki olaydaki gibi gerekçelerle destek olduğu belirtiliyor. Emniyet görevlilerinin, başına türban takılarak, ellerine pankartlar tutuşturularak ya da alınlarına bantlar yapıştırılarak, elleriyle kurt işaretleri yaptırılarak gerici ve faşizan eylemlere götürülen çocukların ailelerine ilişkin herhangi bir girişimde bulunmaması ise dikkat çekiyor. Antalya’daki eylemde, eğitim emekçileri ek ders ücretleri ellerinden alındığı için orada bulunurken, çocukları da bu süreçten doğrudan etkilenenler arasında yer aldığı ifade ediliyor.

20 Aralık 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.