Mersin'deki Aleviler 'aşure Günü'nde Buluştu

Mersin'deki Aleviler 'aşure Günü'nde Buluştu

Mersin'deki Aleviler 'aşure Günü'nde BuluştuAkdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, farklı inançları yok sayan ülkelerin...

A+A-

Mersin'deki Aleviler 'aşure Günü'nde BuluştuMersin'deki Aleviler 'aşure Günü'nde Buluştu

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, farklı inançları yok sayan ülkelerin çağdaşlaşamayacağını belirterek, "Türkiye'de gerçek anlamda inanç özgürlüğünden bahsedilebilmesi için devletin her inanç ve mezhebe eşit şekilde yaklaşması, farklı inanç ve mezheplerin Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden eşit pay alması gerekir" dedi.

Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şubesi tarafından, Muharrem Ayı'nın sona ermesi nedeniyle Aşure Günü etkinliği düzenlendi. Güneykent Mahallesi'ndeki dernek binası önünde gerçekleştirilen etkinliğe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte konuşan Türk, Aşure Günü'ne olan ilgi ve katılımın kendisini duygulandırdığını belirterek, "Bu ilgi, bu katılım şunu gösteriyor; inançların, kimliklerin yasaklandığı ülkelerin, çağdaş ülkeler seviyesine ulaşması mümkün değildir. Dünya kabuk değiştiriyor, bugün tüm dünya gelişiyor. Bunun için her inanç ve anlayış da değişen bu hıza göre kendini değiştirmeli, aksi halde kendisinin gelişen bu dünyada yer alma şansı yoktur" diye konuştu.

"Bizim ülkemizin de son dönemde bu gelişmeleri ve duyarlılığı görmesi, fedakar yönetici ve insanların bu değişime sahip çıkması, bizleri mutlu ediyor, onurlandırıyor" diyen Türk, "Artık şu gerçeği hepimiz görmeliyiz. Bugün ülkemizde Diyanet İşleri Başkanlığı'na ayrılan bütçenin tüm inançlara eşit şekilde paylaştırılması gerekir" şeklinde konuştu.

Birlik ve beraberlik mesajı veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, Alevi Bektaşi öğretisinin anlamına dikkat çekerek, "Bir olalım, diri olalım. Bu kentte barış ve huzur içinde hep birlikte yaşayalım. Ayrıştırıcı değil birleştirici olmalıyız" dedi.

Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şubesi Hüseyin Değerli de, Hazreti Hüseyin ve yol arkadaşlarının şehit edildiği Kerbela olayının, sadece Alevilerin değil, İslam tarihinin de en acı olaylarından biri olduğunu vurguladı.

Aşık Devai ile Aşık Esrari'nin deyiş ve türküleriyle devam eden etkinlik, aşure dağıtımı ile son buldu.

Medya73.com - 18 Ocak 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.