Mezarlıklara saldırıya kınama ve suç duyurusu

Mezarlıklara saldırıya kınama ve suç duyurusu

Mezarlıklara saldırıya kınama ve suç duyurusu Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Sivas Madımak Oteli’nde katledilen “can”ların...

A+A-

Mezarlıklara saldırıya kınama ve suç duyurusuMezarlıklara saldırıya kınama ve suç duyurusu

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Sivas Madımak Oteli’nde katledilen “can”ların aileleri, dernek kapısındaki ve anıt mezardaki pirinç levhaların sökülerek çalınmasına karşı Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundular.

PSAKD yönetici ve üyeleri, Sivas’ta katledilen Huriye ve Yeşim Özkan’ın, Handan Metin’in, Serkan Doğan’ın, Murat Gündüz ve Nurcan Şahin’in anne ve babaları, yakınları, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Haydar Kaya, Ankara 78’liler Derneği Başkanı Ruşen Sümbüloğlu, Hacı Bektaş Veli Derneği Ankara Şube Başkanı Ahmet Doksöz’ün de aralarında bulunduğu bir grup, Ankara Adliyesi önünde Sivas Şehitleri Anıtı’na yapılan saldırıyı kınadılar.

PSAKD Genel Başkanı Kazım Genç, son günlerde örgütlerine yönelik, neden yapıldığını anlamakta zorlandıkları saldırılarla karşılaştıklarını, 5 Kasım akşamı Kızılay’daki genel merkez binalarının kapısındaki pirinç levhanın, ardından 12 Kasım günü Karşıyaka Mezarlığı’nda, Sivas Madımak’ta katledilenler anısına yaptırılan anıt mezardaki pirinç levhaların çalındığını anlattı.

Mezarlık müdürü umursamadı

“Sivas Madımak’ta canlarımızı yakan zihniyet, saldırılarını anıt mezarımız üzerinden sürdürmektedir” diyen Genç, anıt mezara saldırıyı duyduktan sonra gittikleri Karşıyaka Mezarlığı’nda, müdürün, sorunlarını dinleme gereği bile duymadan; “Pir Sultan” ve “anıt mezar” adını duyar duymaz, “Sizin bekçiniz var, bana ne sizin olaydan” dediğini aktardı. “Bu anlayış ve zihniyetin, anıta saldırıda bulunanların zihniyetinden farkı yoktur” diyen Genç, iki olayı birlikte değerlendirdiklerinde, bu saldırıları basit bir hırsızlık olarak görmenin mümkün olmadığını söyledi. Genç, “Birileri planlı ve kasıtlı olarak, örgütümüze ve kültür şehitlerimizin anıtına zarar vererek, bizlere gözdağı vermek istemektedir” dedi.

İnsani değerlerden nasibini almamış olanların; şehitlerine, anıtlarına saldırmakla Pir Sultan Abdal örgütlülüğünün verdiği demokrasi, temel hak ve özgürlükler mücadelesini gerileteceğini sananların büyük bir yanılgı içinde olduklarını kaydeden Genç, bu kesimlere Pir Sultan’ın ipe giderken söylediği, “Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan” sözünü hatırlattı. Genç, “Pir Sultan’ın direncini benliğinde taşıyan örgütlülüğümüz de tüm bu saldırılara karşı mücadele yolundan dönmeyecektir” dedi.

Ardından aileler ve dernek adına Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunularak, saldırının faillerinin bir an önce tespit edilip yakalanması ve cezalandırılması istendi.

ABF de saldırıyı kınadı

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Turan Eser de saldırıyı yazılı açıklama ile kınadı. Türkiye’nin hızla karanlık ve şiddet ortamına sürüklendiği bugünlerde PSAKD’ne Anıt Mezar’a yapılan saldırıyı ‘provokatif, kuşkulu ve manidar’ bulan Eser, “Bu çirkin saldırıları nefretle kınıyoruz” dedi.

(Ankara / EVRENSEL) 16.11.2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.