Muharrem ERCAN'dan Açıklama(ma)

Muharrem ERCAN'dan Açıklama(ma)

Muharrem ERCAN'dan Açıklama(ma)15 Ocak 2008 tarihinde sitemizde "Alevi Haber Olarak Soruyoruz"  başlıklı bir yazı yayınlandı. Bu...

A+A-

 

Muharrem ERCAN'dan Açıklama(ma)

15 Ocak 2008 tarihinde sitemizde "Alevi Haber Olarak Soruyoruz"  başlıklı bir yazı yayınlandı. Bu yazıda Karacaahmet Sultan Dergahı Başkanı Sayın Muharrem ERCAN'a Vakit Gazetesi'nde yer alan açıklamaları ile ilgili bazı sorular yöneltmiştik. Yayınladığımız haber bir çok internet sitesinde yer aldı, geniş yankı uyandırdı. Sayın ERCAN uzun süren suskunluktan sonra konuya dair bir açıklama yaptı.

Sayın Muharrem ERCAN Karacaahmet Sultan Dergahı resmi internet sayfasında yer alan "BASIN VE KAMUOYUNUNA DUYURU!...." başlıklı açıklamasında, sorulan sorulara hiçbir açıklama getirmezken, kendisi hakkında Vakit Gazetesinde yer alan açıklamaları ile ilgili soru soran, bu haberi yayınlayan internet siteleri hakkında hukuki işlem başlatacağını bildiriyor. Sayın Muharrem ERCAN'ın açıklamasını aynen aktarıyoruz :

BASIN VE KAMUOYUNUNA DUYURU!....
          
SEVGİLİ CANLAR VAKİT GAZETESİNE VERMİŞ OLDUĞUM BİR BEYANATTAN DOLAYI OLAYIN ASLINI SORMADAN, ARAŞTIRMA YAPMADAN, ÇOK BİLMİŞ VE KENDİLERİNİN ALEVİLİKLE UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ OLMAYAN, YERİ GELDİĞİ ZAMAN ALEVİ OLUP, YERİ GELDİĞİ ZAMAN HER TÜRLÜ DALDAN DALA KONANLAR BENİM NE OLDUĞUMU, KARAKTERİMİ, DURUŞUMU BİLMEYENLER YADA BİLDİKLERİ HALDE İŞİNE GELMEYEN KİŞİ YADA KİŞİLER BENİ KENDİLERİNCE RENCİDE ETMEK İÇİN İNTERNET SİTELERİNE KİŞİLİK HAKLARINA HAKARET EDEREK BİR TAKIM YAZILAR YAZIP, BUNLARI KENDİLERİ GİBİ DÜŞÜNEN DİĞER İNTERNET SİTELERİNE YOLLAMIŞLARDIR. BU TOPLUM HERKESİN NE OLDUĞUNU, NASIL BU YOLA HİZMET ETTİĞİNİ ÇOK İYİ BİLMEKTEDİR. ŞAHSIM ADINA HAKARET İÇEREN YAZILARI İNTERNET SİTESİNDE YAYINLAYAN KİŞİ YADA KİŞİLER İÇİN HUKUKİ İŞLER BAŞLATMIŞ BULUNMAKTAYIM. GAZETEDEKİ BEYANATIN DOĞRULUĞUNU ARAŞTIRMADAN, OLAYIN ÖZÜNÜ BİLMEDEN İNTERNET SİTELERİNDE KENDİLERİNCE YORUM YAPANLARI İSE ŞAH-I MERDAN’A HAVALE EDİYORUM. BU KONU İLE İLGİLİ BİLGİ  SORAN TÜM CANLARIMIZI AYDINLATMAK AMACIYLA BU BİLDİRİYİ BİLGİNİZE SUNUYORUM. AŞK-I NİYAZLARIMLA….

MUHARREM ERCAN DEDE
KARACAAHMET SULTAN DERGAHI GENEL BAŞKANI

29 Ocak 2008


SORMAYA DEVAM EDİYORUZ

Sayın Muharrem ERCAN ile ilgili yayınladığımız haberi hatırlamak adına tekrar yayınlıyoruz. Ve soruyoruz. Bunun neresinde hakaret var? Bunun neresi sizin kişilik haklarınızı rencide etti. Biz bir gazetede yayınlanan açıklamalarınız ile ilgili soru soruyoruz. Ve sormaya da devam edeceğiz. Ta ki siz sorularımıza cevap verip kamuoyunu bilgilendirene kadar.

"Bazı alevi dernekleri siyonizm uşağı", "AKP'nin Alevi iftarını destekliyoruz, çok olumlu" diye islamcı bir gazetede açıklamalarınız yayınlanacak ve Alevi toplumunun susmasını bekleyeceksiniz, yok öyle şey. Biz soruyoruz "Gazetede yazılanlar doğru mu?" Doğruysa bu siyonizm uşağı dernekler hangileridir? AKP'nin iftarını desteklemediğinize dair yaptığınız basın açıklamasına ne oldu? "Derneğiniz üyeleri ve yönetim kurulu, Vakit Gazetesinde yer alan açıklamalarınızı tasvip ediyor mu?" Ve sormaya devam edeceğiz.

Eğer gazetede yer alan açıklamalar size ait değilse, gazete söylediklerinizi çarpıtmışsa bir açıklama yaparak konuya açıklık getirebilirsiniz. Bu kurumsal ciddiyetin gereğidir. Ve en kolay yol, en akılcı yolda budur. Türkiye'de ki en önemli Alevi kurumlarından birinin başında yer alıyorsunuz. Bu bağlamda açıklamalarınız, söyledikleriniz çok önemli. Yoksa Vakit Gazetesini karşınıza almayı mı istemiyorsunuz? Sizi anlamakta güçlük çekiyoruz sayın ERCAN. Kısa bir açıklama ile Alevi toplumunu aydınlatmak bu kadar mı zor? 

3 Şubat 2008 tarihli Ekinde şöyle diyorsunuz: 

"Diyanet aracılığı ile Alevileri asimile etme politikası güden, Aleviliği, satanistlik ile bir tutan siyasi anlayışın, bu denli değişmesinin samimi olduğunu düşünmek mümkün değildir. AKP’nin inanç grupları üzerindeki oyunları çok olumsuz sonuçlar doğuracaktır.

Milli görüş gömleğini topluma giydirmek için her vesileyi öne atıp, bununla toplumu uyutup arkadan kendi planlarını hayata geçiriyorlar. Amerika, Büyük Ortadoğu Projesi’nin yayılması için AKP’yi de kullanıyor. Laik devletlerde din hizmeti olmaz. Ama Diyanet’in 130 bin kadrosu var. Görünürde 100 bin cami, binlerce Kuran kursu, imam hatipler var. Son günlerde evlerin altında açılan mescitler çoğaldı."

16 Ararlık 2007 tarihli Aydınlık Dergisinde şöyle diyorsunuz:

Karacaahmet Sultan Dergahı Dedesi Muharrem Ercan:
Hiçbir Alevi dedesi 1400 yıldır devleten bir kuruş almadı, bundan sonra da almayacak. Bu kişiler gerçekten Alevilere yaklaşmak istiyorlarsa, önce zorunlu din derslerini kaldırsınlar. Sivas katliamının yapıldığı Madımak Oteli’ni müze yapsınlar, cemevlerimize “cümbüş evi” dememeyi öğrensinler.

3 Aralık 2007 tarihli Cumhuriyet Gazetesinde şöyle diyorsunuz :

Karaca Ahmet Sultan Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Muharrem Ercan, AKP'nin Diyanet aracılığıyla Alevileri asimile etme politikası güttüğünü söyledi. Ercan, Aleviliği, satanistlikle bir tutan siyasi anlayışın, bu denli değişiminin samimi olduğunu düşünmenin mümkün olmadığını vurguladı. AKP'yi yakından takip ettiklerini belirten ve inanç grupları üzerindeki oyunların çok olumsuz sonuçlar doğuracağı uyarısında bulunan Ercan, "AKP'nin, Alevilere yönelik açılım nabız yoklamasıyla, laik Cumhuriyetin kazanımlarını zedeleyecek, çeşitli tarikatlara geçit verilecek bir paket hazırlama çabası içinde olduğu da düşünülebilir. Alevileri, satanistlerle bir tutan bir zihniyetin birden bu şekilde bir açılım ortaya atması samimiyetsiz. Bizler AKP'nin bu konuda samimi olduğunu düşünmüyoruz, ancak Alevilere yönelik olumlu yaklaşımlar, AKP anayasasının içerisinde laik Cumhuriyetin kazanımlarını zedeleyecek bir paket içerisinde gelirse, laik Cumhuriyete karşı saldırıyı da kabul edemeyiz ve tepkimizi gösteririz" diye konuştu.

Ve gelelim Vakit Gazetesinde ki açıklamanıza: 

Karacaahmet Dergâhı Dedesi Ercan, iftarın Alevilere hayırlı uğurlu olmasını temenni ederken, “Biz güzel oluşumlardan yanayız. Bu Başbakan da Cumhurbaşkanı da hepimizin.” diyerek hükümetin Alevi açılımına sıcak baktıklarını ifade etti.

Şimdi hangisine inanalım sayın ERCAN? Lütfen söyleyin. Bunları sormak suç mu? Eğer suçsa biz sonsuza kadar sormaya ve bu suçu işlemeye devam edeceğiz. Diyorsunuz ki; "olayın özünü bilmiyorlar". İşte bizde bunu soruyoruz, nedir bu olayın özü?

Saygılarımızla

ALEVİ HABER AJANSI


 

Alevi Haber Olarak Soruyoruz;

Sayın Muharrem Ercan;

1- Vakit Gazetesi'nde yayınlanan söyleşide yer alan sözleri söylediniz mi? Yoksa gazete sizin söylediklerinizi çarpıtarak mı yayınladı? Eğer öyle ise, gazeteye haberi tekzip eden bir uyarı yazısı gönderdiniz mi? Gazeteyi mahkemeye vermeyi düşünüyor musunuz?

2- 10 Ocak 2008 tarihinde çeşitli Alevi kuruluşları ile birlikte kamuoyuna duyurduğunuz "AKP TİPİ İFTARI REDDEDİYORUZ" başlıklı açıklamanızın arkasındamısınız? Yoksa AKP iftarını destekliyormusunuz?

3- "Bazı Alevi dernekleri siyonizm uşağı?" cümlesini kullandınız mı? Eğer kullandıysanız bu derneklerin adını kamuoyuna açıklayarak, Alevi toplumunu bu siyonist derneklere karşı uyarmayı düşünüyormusunuz?

4- Sizin deyimizinle "Siyonizmin uşağı olan misyonerlerin" Alevileri Hristiyanlaştırdıklarına dair elinizde somut belge ve bilgi var mı? Bunları kamuoyuna açıklamayı düşünüyormusunuz?

5- Karacaahmet Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri sizin bu düşüncelerinizi paylaşıyor mu? Derneğinizin 2. Başkanı Cemal ŞENER Vakit Gazetesi'nde yer alan görüşleriniz hakkında ne düşünüyor?

Sorularımızı cevaplandırarak bizleri aydınlatmanızı rica ederiz.
Alevi Haber

Vakit'e ve AKP'ye Sıcak Mesajlar, Alevi Derneklerine Suçlama

Karacaahmet Derneği Başkanı Muharrem Ercan, İslamcı Vakit Gazetesi'ne AKP'nin Alevi açılımı hakkında sıcak mesajlar verirken; hükümetin Alevi açılımının bazı kesimleri rahatsız ettiğini söyledi. Ercan, bazı Alevi derneklerini "siyonizm uşağı" olmakla suçladı.

Muharrem Ercan : Bazı Alevi dernekleri siyonizm uşağı?

Karacaahmet Dergâhı Dedesi Ercan, iftarın Alevilere hayırlı uğurlu olmasını temenni ederken, “Biz güzel oluşumlardan yanayız. Bu Başbakan da Cumhurbaşkanı da hepimizin.” diyerek hükümetin Alevi açılımına sıcak baktıklarını ifade etti.

AYRIŞTIRMAYA ÇALIŞANLAR SİYONİST

Alevi Dedesi Muharrem Ercan, özellikle hükümetin Alevi açılımlarının bazı kesimleri rahatsız ettiğine dikkat çekerek, “Şimdi birlik ve beraberlik zamanı” dedi. Türkiye’de Alevi-Sünni ayrımının siyonizmin bir filmi olduğunu belirten Ercan, “Allah bir, Kur’an bir, Muhammed Mustafa bir. Var mı ayrı olan bir şey? Aleviliğe İslâm dışı diyenleri asla kabul etmiyoruz, bunu iddia edenler siyonizmin esiri olanlardır” dedi.

MİSYONERLER ALEVİLERİ İSLÂM DIŞI GÖSTERİYOR

Alevilerin Türkiye’de yıllardır bazı çevrelerin arka bahçesi olarak görüldüğünü ifade eden Ercan, misyonerlerin Alevileri İslâm dışı göstererek asimile ettiğini söyledi. Özellikle İstanbul’da mahalle aralarında bile misyonerlerin faaliyet gösterdiğini belirten Ercan şöyle devam etti: “Mahalle aralarında bile misyonerler çocuklarımızı Müslümanlıktan soğutmak için faaliyetler gösteriyor. Siyonizmin uşağı olan misyonerler Alevi-Sünni demeden Müslüman evlatlarını Hıristiyanlaştırmak için uğraşıyorlar. Bunu yaparken de özellikle Aleviliği İslâm’ın dışında göstererek Alevileri sapkınlığa teşvik ediyorlar. Benim tanıdığım birçok Alevi, misyonerlerin tuzağına düşerek Müslümanlıktan Hıristiyanlığa geçti. Misyonerler, Alevilik İslâm dışıdır söylemleri ve Alisiz Alevilik fikri ile bizim toplumumuzu İslâmiyet’ten uzaklaştırıyor. Şimdi bunların karşısında durma zamandır.”

VAKİT - 15 Ocak 2008
Alevionline

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.