Munzur'a bisiklet turu

Munzur'a bisiklet turu

Munzur'a bisiklet turu     MUNZUR gönüllüleri bu yıl üçüncü kez Ankara'dan Munzur'a pedal...

A+A-

Munzur'a bisiklet turuMunzur'a bisiklet turu   
 
MUNZUR gönüllüleri bu yıl üçüncü kez Ankara'dan Munzur'a pedal çevirecek. Tunceli Munzur Doğa ve Kültür Festivali öncesi Munzur gönüllüleri tarafından düzenlenecek olan bisiklet turuna Türkiye'den ve yurtdışından çok sayıda sporcunun katılması bekleniyor.

Bisiklet turu 23 Temmuz'da Ankara'dan başlayacak. 1971'de Milli Park ilan edilen ve Türkiye'nin en büyük Milli Parkı olan Munzur Vadisi Milli Parkı'nın, 1972'de UNESCO tarafından, "Estetik ve Bilimsel Açıdan İstisnai Evrensel Doğal Alan" olarak nitelendirilen Munzur ve çevresi, baraj projeleri nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Yapılmak istenen barajların hem vadideki doğal yaşamı hem de bölge halkının geleceğini tehdit ettiği ifade edilirken, Munzur gönüllüleri barajların, çevrenin ekolojik dengesini de bozacağını vurguluyor.

Organizasyonun, Munzur Vadisi ve çevresindeki ekolojik tahribata Türkiye ve dünya kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla düzenlendiğini belirten gönüllüler, herkesi festivale davet etti.

Ankara'dan başlayarak Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde sona erecek bisiklet turu ile ilgili ayrıntılı bilgi 0533 737 2170 numaralı telefondan edinilebilir.

Volkan Şahin / BirGün - 14 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.