Mustafa DOLU : Milli Eğitim Bakanlığı'nın soruşturmaları ne oldu?

Mustafa DOLU : Milli Eğitim Bakanlığı'nın soruşturmaları ne oldu?

Mustafa DOLU : Milli Eğitim Bakanlığı’nın soruşturmaları ne oldu?  Ülkemizde gerek eğitime gerekse laikliğe uygun olmayan olaylar zinciri...

A+A-

Mustafa DOLU : Milli Eğitim Bakanlığı’nın soruşturmaları ne oldu?Mustafa DOLU : Milli Eğitim Bakanlığı’nın soruşturmaları ne oldu?
 
Ülkemizde gerek eğitime gerekse laikliğe uygun olmayan olaylar zinciri art arda devam ediyor.

Okurlarımın hatırlatması ve hafızamı yokladığımda, geçtiğimiz Ramazan ayında Amasya’da Alevi oldukları için oruç tutmayan ve oruca zorlanan dört kızın okuldan uzaklaşmasına neden olan baskılar sonrasında Milli Eğitim Bakanı, olaydan üzüntü duyduğunu belirterek hemen soruşturma açtırttığını söylemişti.

Aradan aylar hatta yıl geçmesine karşın o dört genç kızımız şimdi nerede oldukları ve soruşturma sonucunun ne olduğu merak ediliyor.

Arkasından Amasya’daki olaya benzer bir olay da Esenyurt’ta olmuş, Ramazan’da oruç tutmayan bir öğrenci öğretmen tarafından dövülmüştü. O zaman yine Bakan öğrenciye dayak atan öğretmenin açığa alındığını ve soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Mustafa DOLU : Milli Eğitim Bakanlığı'nın soruşturmaları ne oldu?Hatta bu öğrenci ile ailesini Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan telefonla arayıp gönüllerini almıştı. Bu soruşturmanın da sonucunu bilmiyorum ama dayakçı öğretmenin bir başka okula hem de yönetici olarak tayin edildiği yolunda duyumlarım var.

Türbanlı okullar

Başakşehir’de faaliyet gösteren Özel Çınar Koleji öğrencilerinin okul bahçesinde hatta derslerde türbanla öğretim yaptıkları yolunda haberler basına yansıdı. O zaman Sn. Bakan Hüseyin Çelik, “Böyle şey olur mu? Soruşturma açıldı. Gereken yapılacak” dedi. Neyin yapılıp yapılmadığı konusunu da merak ediyoruz.

Arkasından bu ve benzer haberler gelmeye başladı. Bunlar hatırlayabildiğim kadarıyla, Samsun’da Açık Lise Sınavı sırasındaki türbanlı sınav, Kars Cumhuriyet Lisesi ve diğer okullardaki türbanlı öğrenciler görüntülenince, yine soruşturma açıldığı haberleri geldi. Bu soruşturmaların sonucundan da haber yok.

Soruşturma devletin hükümranlık hakkını kullanmasıdır. Devletin düzenini denetlemesidir. Açıldığında haber veriliyorsa sonuçlandığında da kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekir. Bunlar açıklanmayınca insanlar, ‘formaliteden açılan geçiştirme soruşturması’ gibi düşünmeye başlıyorlar. Ya da kafalarda acaba, “Biz böyle soruşturmalar açarız. Sizler devam ettirin. Türban üniversitelere girmeden orta ve ilköğretime girsin ki, laiklerle vatandaş da alışsın” gibi fikirler oluşuyor.

Bu bakımdan Sayın Bakanımız, bu konuda açılan soruşturmaların sonuçlarını açıklarsa herkes rahat eder. Müeyyide uygulanıyorsa, teşebbüs etmeyi düşünenler de vazgeçer ve gerilim azalır.

Bir şey daha var. Yine Milli Eğitim Bakanımız 16 Mayıs günü Kütahya’da Ticaret Borsası Bölcek İlköğretim Okulu’nun açılışını yaptı. Bu açılış sırasında kendisini dinleyen ve hanım oldukları belirtilen, yörenin bile kıyafetine uygun olmayan giysili kişilere hitap ederken, aklından, “Yahu bunlar ne biçim kıyafet. İçinde kim var? Bir öğretim yuvasına yakışıyor mu? Ben ne yapıyorum. İkaz etsem mi, etmesem mi?” gibi düşüncelerin geçip geçmediği de okurlarım tarafından merak ediliyor. Hatta bir tanesi, “Ne idüğü belirsiz bir kıyafetle mumyalanmış hazır kıtalara hitap ettiği ve Cumhuriyetin değerlerini hiçe saydığı için Bakan Bey kendine de soruşturma açtırmalı” diyor.

Mustafa Dolu

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy76113 = 'mustafa.dolu' + '@';

addy76113 = addy76113 + 'aksam' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

var addy_text76113 = 'mustafa.dolu' + '@' + 'aksam' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

( '' );

76113 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


AKŞAM - 28 Mayıs 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.