Nâzım Hikmet Büyükavşar'da anıldı

Nâzım Hikmet Büyükavşar'da anıldı

Nâzım Hikmet Büyükavşar'da anıldıNâzım Hikmet, geçtiğimiz yıl "Nâzım Ormanı"nın ilk fidanlarının dikildiği...

A+A-

Nâzım Hikmet Büyükavşar'da anıldıNâzım Hikmet Büyükavşar'da anıldı

Nâzım Hikmet, geçtiğimiz yıl "Nâzım Ormanı"nın ilk fidanlarının dikildiği Kırıkkale'nin Büyükavşar kasabasında gerçekleştirilen bir etkinlikle anıldı.

Nâzım Hikmet, ölümünün 47. yılında Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Büyükavşar kasabasında Nâzım Hikmet Kültür Merkezi (NHKM), Yurtsever Cephe (YC) Tarım Komisyonu ve Büyükavşar Eğitim Kültür Sosyal Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği bir etkinlikle anıldı.

Büyükavşar Belediye Başkanı Mahmut Ayazgün'ün katılımcıları ve Büyükavşar halkını selamladığı açılış konuşmasının ardından, Büyükavşar Eğitim Kültür Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Memduh Akbal söz aldı. Akbal, Nâzım'ın şiirlerini geçmişte ağzına almaktan korkanların bugün dillerinden düşürmediklerini, Nâzım'a gerçekten sahip çıkanların ise burada toplanandıklarını söyledi.

YC Tarım komisyonu adına konuşan Yusuf Yalçın ise, komisyonun geçen sene NHKM ile birlikte Büyükavşar'da ilk fidanlarını diktiği "Nâzım Ormanı"nın Büyükavşar halkının emeği ve sevgisiyle büyütüldüğünü söyledi. Türkiye'de tarımın ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten Yalçın, tarımsal üretimdeki neredeyse bütün girdilerin ithal edildiğini ve Türkiye'nin artık üretemeyen bir ülke haline geldiğini vurguladı. Yalçın, "Ülkemize sahip çıkabilmek ve Nâzım Hikmet'in dediği gibi 'bir orman gibi kardeşçe yaşayabilmek için' el ele vermeliyiz" diyerek konuşmasını bitirdi.

NHKM adına konuşan Tuncay Çelen ise, Zonguldak'ta yaşamını yitiren 30 işçiden ve Tuzla tersanelerindeki iş cinayetlerinden söz ederek, "Dini imanı para olanları, gözlerini kar hırsı bürüyenleri iyi tanımalıyız. Ülkenin umudu olan TEKEL işçilerinin sömürünün üzerine yürüdükleri gibi bizler de bizi sömürenlere karşı dik durmalıyız" dedi.

Kel Ozan adıyla bilinen Ogün Şaybak'ın halk türkülerini seslendirmesiyle süren etkinlik, Ankara Üniversitesi (AÜ) Dil, Tarih ve Coğrafya fakültesi (DTCF) öğrencilerinin ve NHKM sanatçılarının sunduğu şiir ve müzik dinletisiyle sona erdi.

(soL - Kırıkkale) - 06.06.2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.