NHKM'de "Sönmeyen Ateş Sivas"

NHKM'de "Sönmeyen Ateş Sivas"

NHKM'de "Sönmeyen Ateş Sivas"Sivas Katliamı’nın 15. yılında NHKM’nin düzenlediği “Sönmeyen Ateş Sivas”...

A+A-

NHKM'de "Sönmeyen Ateş Sivas"NHKM'de "Sönmeyen Ateş Sivas"

Sivas Katliamı’nın 15. yılında NHKM’nin düzenlediği “Sönmeyen Ateş Sivas” programının ilk gününde forum, şiir dinletisi ve sergi açılışı yer alıyor. “Sivas 93” belgeseli ve Yurtsever Cephe İşçi Birliği’nin paneli de etkinlikler arasında.

soL (HABER MERKEZİ) Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde, Sivas Katliamı’nın ve aradan geçen 15 yılın bir değerlendirmesinin yapılacağı foruma, NHKM, Divriği Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Türkiye Yazarlar Sendikası, Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği ve Kültür-Sanat-Sen temsilcileri katılacaklar. Forum saat 19.00’da başlayacak. İlk gün etkinliğinde, forumdan sonra Ufuk Karakoç sahne alacak.

“Temmuz İçin Yaralı Semah” şiir dinletisi

Saat 21.00’de, şair Kemal Özer, kısa süre önce yayınlanan yeni kitabı “Temmuz İçin Yaralı Semah” ile etkinliğin konuğu olacak. Sivas Katliamı’nı anlattığı şiirlerini dinleyicilerle paylaşacak olan Kemal Özer’e, Orhan Aydın, Mehmet Ulay, Recep Yener, Oğuz Tunç, Orhan Kurtuldu, Metin Coşkun, Aydın Hatipoğlu, Nur Saka, Nurullah Can ve Refik Durbaş eşlik edecekler.

Sergi açılışı 19.30’da

NHKM’de yarın ayrıca ressam Zeynep Serdar’ın resim sergisinin de açılışı yapılacak. Sivas’ta yaşamını yitiren aydınlar ve sanatçılar için yapılan resimlerin yer alacağı sergi, 1-10 Temmuz tarihleri arasında açık kalacak. Serdar’ın, şablon baskı resim tekniğiyle yaptığı resimlerde, hakim renk olarak kullanılan kırmızı, karanlığa başkaldırının ifadesi olarak seçilmiş.

Maltepe Nâzım Kültürevi’nde de anma

Sivas Katliamı’nda yitirdiklerimiz, Maltepe Nâzım Kültürevi’nde de anılacak. “Sivas’ın Ateşi Sönmeyecek” başlıklı etkinlik, bugün saat 19.30’da Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’nda yapılacak. Kültürevi ve NHKM temsilcilerinin açılış konuşmalarının ardından Erdal Erzincan, Erol Parlak, Muharrem Temiz ve Serdar Kemal türküleriyle sahne alacak. Etkinlik adresi: Maltepe Nazım Hikmet Kültürevi, Yalı Mah. Karaağaç Sok. Beşçeşmeler Meydanı Maltepe.

Sivas 93 belgeseli ve YCİB paneli

NHKM’de “Sönmeyen Ateş Sivas” programı dahilinde, yönetmenliğini Ali Demir’in yaptığı “Sivas 93” belgeselinin gösterimi, 3 Temmuz akşamı saat 21.00’de; Yurtsever Cephe İşçi Birliği tarafından düzenlenen “İşçi Sınıfı Gerici Olabilir mi?” başlıklı panel ise 6 Temmuz Pazar günü saat 17.00’de NHKM bahçesinde yapılacak.

SOL HABER - 1 Temmuz 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.