Nürnberg'de alevilik derslerine başlandı

Nürnberg'de alevilik derslerine başlandı

Nürnberg'de alevilik derslerine başlandıBAVYERA Eyaleti'nde daha önce beş kentte başlatılan alevilik dersleri Nürnberg’de de...

A+A-

Nürnberg'de alevilik derslerine başlandıNürnberg'de alevilik derslerine başlandı

BAVYERA Eyaleti'nde daha önce beş kentte başlatılan alevilik dersleri Nürnberg’de de start aldı. Önceki gün, Dunan okulunda başlatılan dersler nedeniyle okulda bir toplantı düzenlendi.
 
Etkinlikte Okul Müdiresi Utta Fürst, Nürnberg Alevi Kültür Merkezi Başkanı İsmail Serin, Bavyera Bölge Başkanı İsmail Demirtaş, sekreter İbrahim Altunkaymak, Nürnberg Belediye Meclis Üyesi CSU’lu Max Höfkes, Zirndorf Belediye Meclisi'nin bağımsız üyesi Murat Bülbül ile çok sayıda Türk ve Alman davetli hazır bulundu.

KARNEYE YANSIYACAK

Almanya çapında yedi eyalette alevilik derslerinin verildiğini hatırlatan Alevi Kültür Merkezi Başkanı İsmail Serin yaptığı konuşmada, derslerin her pazartesi saat 14.00’den itibaren bir buçuk saat süreyle verileceğini ve notların karneye yansıyarak sınıf geçmede etkin olacağını vurguladı.

Alevilik derslerinin, Alman Anayasası’nın 7. maddesinin 3. bendine göre gerçekleştiğini vurgulayan Okul Müdiresi Utta Fürst de, derslerin okullarında başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dersleri öğretmen Özdal Duran’ın Almanca olarak vereceği belirtilirken, alevilik derslerinin başlaması nedeniyle okulda bir kokteyl verildi. Kokteyle sazı ile Bekir Aslan renk kattı
 
hurriyet.de / Taner TÜZÜN - 23 Şubat 2011

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.