ÖDP Sivas İl Örgütünden 2 Temmuz Çağrısı

ÖDP Sivas İl Örgütünden 2 Temmuz Çağrısı

ÖDP Sivas İl Örgütünden 2 Temmuz ÇağrısıHALKIMIZA ÇAĞRIMIZDIR Faşist/Gerici odaklarca gerçekleştirilen ve Tarih sayfalarına...

A+A-

ÖDP Sivas İl Örgütünden 2 Temmuz ÇağrısıÖDP Sivas İl Örgütünden 2 Temmuz Çağrısı

HALKIMIZA ÇAĞRIMIZDIR

Faşist/Gerici odaklarca gerçekleştirilen ve Tarih sayfalarına 2 Temmuz Sivas Katliamı olarak geçen katliamın 15. yıldönümünde katliamı lanetlemek ve katledilenleri anmak, benzeri cinayet ve katliamların yaşanmayacağı özgür demokratik ve laik bir ülke için MADIMAK’ta olacağız.

2 Temmuz 1993’te kara bulutların yükseldiği MADIMAK’tan Tüm ihanetlere, yok saymalara, inkârlara rağmen gelecek güzel günlere olan inancımızla barış ve kardeşlik şiarını yükseltmek için MADIMAK’ta olacağız.

Ülkemizin ve Halklarımızın umudu ve aydınlık geleceği aydın, yazar ve sanatçılarında içinde olduğu 35 insanımızın ırkçı-gerici güçlerce katledilişinin 15. yıldönümünde aynı odaklar; hâlâ ırkçı ve gerici politikalarını sürdürerek Halkların kardeşçe bir arada yaşamasını engellemeye çalışmaktadırlar. Tüm engellemelere ve baskılara rağmen Halkların kardeşliği için direncimizle MADIMAK’ta olacağız.

Sivas’ı unutmak Faşist odaklarca Dünyada ve Ülkemizde gerçekleştirilen katliamları unutmaktır.

Sivas’ı unutmamak ve unutturmamak için 2 Temmuz 2008 Çarşamba günü saat 12.00’da Ethem Bey Parkında toplanarak MADIMAK’a yürüyeceğiz.

2 TEMMUZ MADIMAK KATLİAMI ANMA PROGRAMI

1- 28 Haziran 2008 günü saat 13.00 Selçuk Çay Bahçesi önünde 2 Temmuz Anması konulu kamuoyuna yönelik çağrı yapılarak İstasyon Caddesinde ve Atatürk Caddesinde bildiri dağıtılacak.

2- 30 Haziran 2008 günü saat 12.30’da Eğitim Sen Sivas Şubesinde basına ve kamuoyuna çağrı yapılacak.

3- 1 Temmuz 2008 günü 2 Temmuz Madımak Katliamında kaybettiğimiz Özlem ŞAHİN, Yeşim ÖZKAN ve Huriye ÖZKAN’IN Şarkışla’nın Saraç Köyü’ndeki anıt mezarları ziyaret edilecek.

4- 2 Temmuz 2008 günü

I.grup: Saat 10.30'da Eğitim Sen Sivas Şubesinden yürüyüş korteji oluşturulup Kepenek Caddesi üzerinden Kız Meslek Lisesi önünden yürünerek Saat 11.30'da Ethem Bey Parkı önünde toplanılacak.

II.grup: Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şubesi önünden saat 10.30’da hareket ederek saat 11.30’da Ethem Bey Parkı önünde diğer grupla buluşacak.

6- Ethem Bey Parkından Saat 12.00'da yürüyüş korteji oluşturularak Mevlana Caddesi üzerinden Atatürk Anıtına çelenk konulup Madımağa yürünecek, çelenkler bırakılarak saygı duruşunda bulunulacak. Söz konusu yürüyüş kortejinin düzenli olması ve konuşmaların yapılabilmesi için sesli-anons aracı kullanılacaktır.

7- Madımak oteli önünde Platform üzerinde Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak anma sona erecektir. Anmayı takiben aynı güzergâhtan yürüyüş korteji halinde Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şubesine dönülecektir.

8- ÖDP üye ve dostları Eğitim-sen önünden yürüyecektir.

UNUTMADIK! UNUTTURMAYACAĞIZ!

ÖDP SİVAS İL ÖRGÜTÜ

ALEVİ HABER AJANSI - 12 Haziran 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.