Öğrenci fişleyen öğretmene soruşturma

Öğrenci fişleyen öğretmene soruşturma

CHP ÖNERGE VERDİ : Öğrenci fişleyen öğretmene soruşturma ** Üsküdar Esatpaşa İlköğretim Okulu 5-C sınıfı öğretmeni...

A+A-

Öğrenci fişleyen öğretmene soruşturmaCHP ÖNERGE VERDİ : Öğrenci fişleyen öğretmene soruşturma

** Üsküdar Esatpaşa İlköğretim Okulu 5-C sınıfı öğretmeni Necla Tekgül hakkında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldı.

İstanbul Üsküdar Esatpaşa İlköğretim Okulu'nda 5-C sınıfının türbanlı öğretmeni Necla Tekgül 'ün sınıfındaki Alevi öğrencileri saptayıp liste yapması haberi üzerine İstanbul Milli Eğitim İl Müdürlüğü soruşturma başlattı. Necla Tekgül'ün Alevi öğrencileri fişlemesi konusunda CHP Milletvekili Şevket Köse ile DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız , Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik 'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na ayrı ayrı soru önergesi verdiler.

Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Turan Eser de yaptığı yazılı açıklamada olayı skandal olarak değerlendirirken "Alevilere yönelik ayrımcılık, dışlama ve hakaretlerin artık devlet okulları, üniversiteler dahil, hayatın her alanında yaşanan sıradan olaylar haline getirilmesinin, AKP hükümeti döneminde artması oldukça düşündürücü ve manidardır" dedi.

Türbanlı öğretmen Necla Tekgül'ün sınıf öğretmenliği yaptığı Esatpaşa İlköğretim Okulu'ndaki 5-C sınıfındaki öğrencilerden Alevi olanları tespit ettirip listelemesine yönelik tepkiler sürüyor. Milli Eğitim İl Müdürü Ata Özer 'in talimatıyla öğretmen Necla Tekgül hakkında soruşturma başlatıldı. CHP Milletvekili Şevket Köse ile DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdiler. DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız da verdiği soru önergesinde öğretim kurumlarında Alevi öğrencilere yönelik ayrımcılık ve hakaretler karşısında ne gibi önlemler alındığını ve sorumlular hakkında ne gibi işlemler yapıldığını sordu.

Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Turan Eser de yaptığı yazılı açıklamada 21. yüzyılda Türkiye'ye yakışmayan bu çirkin olaylara artık tanık olmak istemediklerini belirterek şunları söyledi:

"Çağdaş, demokratik ve laik okullarda olması gereken, kardeşlik, dostluk, paylaşım ve dayanışma duygusu yerine, çocuk yaşta öğrenciler arasında ayrımcılık sokan cehalet, öğretmen statüsüne gelince, Türkiye'de bir arada yaşama kültürüne tehditler artıyor."

MİYASE İLKNUR / CUMHURİYET - 25 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.