Öğrencilere 'kapanın' tavsiyesi

Öğrencilere 'kapanın' tavsiyesi

Öğrencilere 'kapanın' tavsiyesi ANTALYA'DA YENİ İDDİALARCHP Antalya İl Başkanı Melli, "öğrencilere taciz" iddiasıyla soruşturma geçiren Mustafa Pekgöz'ün...

A+A-

Öğrencilere 'kapanın' tavsiyesi

ANTALYA'DA YENİ İDDİALAR

CHP Antalya İl Başkanı Melli, "öğrencilere taciz" iddiasıyla soruşturma geçiren Mustafa Pekgöz'ün Killik İlköğretim Okulu'na müdür olarak atandığını açıkladı. Melli, öğretmen Hamdi Yalçın'ın da öğrencilerine kapanmalarını tavsiye ettiğini öne sürdü.

ANTALYA - CHP İl Başkanı Ömer Melli , öğrencilere yönelik taciz iddiasıyla soruşturma geçiren ve izinsiz hacca gittiği gerekçesiyle öğretmenlikten men edilen Mustafa Pekgöz' ün Killik İlköğretim Okulu'na müdür olarak atandığını açıkladı. Melli, Namık Kemal İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hamdi Yalçın' ın da öğrencilerine "Deniz Baykal günahkârdır. İzlemeyin, güvenmeyin" dediğini ve kız öğrencilere de kapanmalarını tavsiye ettiğini öne sürdü.

Antalya Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden Ali Suuçak' ın, "Atatürk dinsiz ve diktatördür", "Laikler tam Müslüman değildir" sözlerinin ardından, Antalya'da başka okullarla ilgili de benzer iddialar ortaya çıktı. CHP İl Başkanı Melli, dün düzenlediği basın toplantısında öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla soruşturma geçiren ve 2000 yılında Gebizli Lisesi'nde öğretmenlik yaparken izinsiz hacca gittiği için öğretmenlikten men edilen Mustafa Pekgöz'ün Killik İlköğretim Okulu'na müdür olarak atandığını açıkladı. Melli, "Kendisinin otobüslerde ilahiler okuduğu biliniyor. Ayrıca öğrencilere yönelik tacizle ilgili soruşturması var. Şu anda müdür olarak atandığı Killik köyü sakinleri arasında sırf bu nedenle ciddi bir rahatsızlık oluştu. Kendisine yönelik tepkiler artıyor" dedi.

Melli, kademe ilerleme cezası alan başka bir öğretmenin de Salih Saime Gonca Lisesi'ne müdür olarak atandığını ifade etti.

Ömer Melli, Namık Kemal İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Hamdi Yalçın'ın da sınıfta "Deniz Baykal günahkârdır. İzlemeyin, güvenmeyin" dediğini ve kız öğrencilere " Bak sen ne güzelsin, kapanırsan çok daha güzel olursun" diyerek örtünmeye teşvik ettiğini ileri sürdü. Melli, "Yalçın, bu söylemleriyle galiba terfiyi hak etmiştir" diyerek tepkisini dile getirdi.

GÜRSU KUNT  / Cumhuriyet 10 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.