Öğrencilere Said-i Nursi kitapları dağıtılıyor

Öğrencilere Said-i Nursi kitapları dağıtılıyor

Öğrencilere Said-i Nursi kitapları dağıtılıyor Gaziantep ve İzmir’de okullarda dini içerikli VCD izletilmesinden sonra Adana ÇEAŞ...

A+A-

Öğrencilere Said-i Nursi kitapları dağıtılıyorÖğrencilere Said-i Nursi kitapları dağıtılıyor

Gaziantep ve İzmir’de okullarda dini içerikli VCD izletilmesinden sonra Adana ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrencilere ise Said-i Nursi kitapları dağıtıldığı ortaya çıktı.

Öğrencilere bu tarz kitapların dağıtılmasına ilişkin olarak Eğitim Sen laik bir ülkede böyle baskıcı bir uygulamanın olmaması gerektiğine dikkat çekti.Öğrenci aileleri ise yaşanan olayın sadece ÇEAŞ Anadolu Lisesi’ne ait bir sorun olmadığını belirterek bir çok okulda yaşanan bu olaylara karşı suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler.

Daha öncede okuldaki öğrencilerin Cuma namazlarına okul idaresi tarafından minibüslerle taşındığının ve ders saatlerinin namaz saatlerine uygun olarak ayarlandığı söylenen, Adana ÇEAŞ Anadolu Lisesi’nde şimdilerde öğrencilere Said-i Nursi kitaplarının dağıtıldığı ortaya çıktı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Eğitim Sen Adana Şubesi , öğrencilerin boş zamanlarında bu kitapları okumaya teşvik edildiğini belirtti. Açıklamayı okuyan Şube Başkanı Güven Boğa, yaşananların bilimsel, laik eğitim ilkesine, yasalara ve anayasaya aykırı bir durum olduğunu ifade etti. Pir Sultan Abdal Derneği Adana Şube Başkanı Metin Çelik, Alevi örgütleri olarak konunun Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Öğrenci velileri ise çocuklarını gerici zihniyetin eline bırakmayacaklarını belirterek, Adana’da bir çok okulda buna benzer olayların yaşandığını söylediler.

Adana / EVRENSEL - 08 Mayıs 2008

İLGİLİ HABERLER :

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.