Öker : "Çalıştay yetmez"

Öker : "Çalıştay yetmez"

"Çalıştay yetmez" Alevi Çalıştayı önerisine karşı çıkan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut...

A+A-

"Çalıştay yetmez""Çalıştay yetmez"

Alevi Çalıştayı önerisine karşı çıkan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, sorunların çözüm adresinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu, bu konuda bir an önce yasa çıkartılması gerektiğini söyledi

Darmstadt Alevi Kültür Merkezi’nin (DAKM), yeni kurduğu cemevine destek gecesinde katılan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Turgut Öker, “Alevi Çalıştayı” yerine sorunların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) çözülmesi gerektiğini söyledi.

Darmstadt yakınlarındaki Rodgau kasabasında yapılan etkinliğe Turgut Öker'in (AABK Genel Başkanı) yanı sıra Almanya Alevi Gençler Birliği Başkanı Ali Doğan ve Frankfurt AKM Başkanı Vahap Arslan'da katıldı. AABK Genel Başkanı Öker, yaptığı konuşmada Alevilerin sorunlarının çözüm adresinin (TBMM) olduğunu savundu. AKP hükümetine eleştiri oklarını yönelten Öker, ”Eğer Başbakan Erdoğan ve AKP hükümeti sorunları çözme konusunda ciddiyse, bize karşı iki yüzlülük yapmıyorsa Meclis’i çalıştırıp yasalar çıkartır, Alevilerin taleplerini yerine getirir. Camilerin yasal statüleri ne ise cemevlerinin o olur. Sorunların çözümü üniversiteler, çalıtaylar olamaz. Alevilerin sorunu ancak yasalarla çözülür” diye konuştu.

Cemevine 380 bin Euro

Cemevlerinin Avrupa’daki Aleviliğin yaşaması için hayati önem taşıdığını kaydeden Öker, Alevi Kültür Merkezleri’nin de birer çekim merkezi haline geldiğini söyledi.

DAKM Başkanı Murat Kaya'da cem tutacakları, semahlarını dönecekleri, sosyal ve kültürel etkinlikleri düzenleyecekleri bir mekana sahip oldukları için cok sevinçli olduklarını ifade etti. Kent merkezinde, 430 metrekaresi kullanım alanı olmak üzere toplam bin metrekarelik alana sahip (DAKM) cemevinin, 380 bin euroya mal olduğunu anlatan Başkan Kaya yeni merkezde özelikle gençler ve yaşlılara yönelik kültürel ve inançsal değerler ile siyasi ve sosyal projeler geliştireceklerini belirtti. Cemevinin Darmstadt ve çevresindeki bütün Alevilere açık olduğunu söyleyen (DAKM) Başkanı, yeni binada tadilat yapılarak içinde derslikler, Cemevi, Cenaze yıkama yeri oluşturularak 2010 yılına hazır hale getirileceğinı kaydetti.

Milliyet / Kazım DOĞAN - 28.10.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.