Okuldaki mesciti şikayet etti, sürgün edildi

Okuldaki mesciti şikayet etti, sürgün edildi

Eğitim- Sen Temsilcisi öğretmene garip tayin ADANA’da, ÇEAŞ Anadolu Lisesi’nde mescit olduğu iddiasıyla Adana Valiliği’ne...

A+A-

Okuldaki mesciti şikayet etti, sürgün edildiEğitim- Sen Temsilcisi öğretmene garip tayin
 
ADANA’da, ÇEAŞ Anadolu Lisesi’nde mescit olduğu iddiasıyla Adana Valiliği’ne yaklaşık 40 veli ile birlikte dilekçe veren aynı okulun İngilizce öğretmeni ve Eğitim-Sen Temsilcisi Sahil Onat, isteği dışında tayininin çıktığını söyledi.

Eğitim- Sen Adana Şubesi’nin Okul Temsilcisi ve 17 yıllık öğretmen olan Onat, “Sınav statüsüyle göreve getirilen Anadolu Lisesi öğretmenleri, yine Anadolu Liseleri Yönetmeliği’ne göre kendileri istemediği sürece düz liseye tayin edilemez. Beni isteğim dışında düz bir liseye nasıl tayin ettiklerini anlayamadım. 7 yıldır bu okulda görev yapıyorum. Tayinimin iptali için yargıya başvuracağım” dedi.

VELİLERLE DİLEKÇE VERMİŞTİ

Geçen nisan ayında bir grup öğrenci velisi, ‘Öğrenciler servislerle cuma namazına götürülüyor, ders saatleri namaza göre ayarlanıyor ve okulda mescit var’ iddiasıyla okul yönetimi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tepki göstermiş, ortak hazırladıkları bir dilekeyi imzalayarak Adana Valiliği’ne vermişti.

Okul yönetimi hakkında açılan soruşturmanın sonucu beklenirken, veliler ile birlikte dilekçelerin altına imza koyan İngilizce öğretmeni Sahil Onat’ın Şakirpaşa Lisesi’ne tayini çıktı.

‘DİĞER ÖĞRETMENLERE GÖZDAĞI’

Sahil Onat’a yapılan uygulamanın diğer öğretmenler için bir göz dağı olduğunu belirten Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa da şunları söyledi:

“Okuldaki bazı erkek öğrencilerin servislerle cuma namazına götürüldüğü, ders saatlerinin namaz vaktine göre ayarlandığı ve binada mescit düzenlediği iddiasıyla kamuoyu gündemine gelen ÇEAŞ Anadolu Lisesi yöneticileri hakkında açılan soruşturma sonuçlanmadan, arkadaşımızın sürgün edildiği haberini aldık. Sendika olarak üyemiz ve temsilcimiz Sahil Onat için hukuksal tüm olanaklarımızı kullanacağız. Ayrıca eğitimin gericileştirilmesini, gençlerimizin tarikatların birer oyuncağı haline getirilmesini engellemek için bilimsel, demokratik, laik ve parasız bir eğitim için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Ali GÜLERYÜZ/ADANA, (DHA)
MİLLİYET - 12 Haziran 2008

  • Okulda mescit şikáyeti
  • Derslere cuma namazı ayarı
  • Öğrencilere Said-i Nursi kitapları dağıtılıyor
  •  

    Etiketler : , ,

    HABERE YORUM KAT

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.