Önce 'uç fikir', şimdi de ceza

Önce 'uç fikir', şimdi de ceza

Önce 'uç fikir', şimdi de cezaİZMİR (20.11.2008)- İzmir Torbalı savcılığı, Alevi örgütlerinin Ankara'ya yaptığı...

A+A-

Önce 'uç fikir', şimdi de cezaÖnce 'uç fikir', şimdi de ceza

İZMİR (20.11.2008)- İzmir Torbalı savcılığı, Alevi örgütlerinin Ankara'ya yaptığı yürüyüşün taleplerini dernekler tüzüğüne aykırı buldu, yürüyüşe katılan Torbalı Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Engin Türkdoğan'a dernekler kanuna muhalefetten 450 YTL para cezası verdi.

Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Engin Türkdoğan'a “Zorunlu din dersleri kaldırılsın”, “Madımak Oteli müze yapılsın”, “Eşit Yurttaşlık İstiyoruz” yazılı afişleri nedeniyle dernekler kanuna muhalefetten 'ön ödemeli' 450 YTL para cezası kesildi. Engin Türkdoğan, para cezası makbuzu imzalamayı reddetti, miting afişlerinde yer alan taleplerinin suç teşkil etmediğini, bu cezayı demokratik haklarının engellenmesi olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Devlet Bakanı Prof. Dr. Mustafa Sait Yazıcıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin, kuruluşundan beri laik olmadığını itiraf etmiş, demokratik Alevi hareketinin taleplerini 'uç fikirler' olarak nitelemişti. Bakan, şöyle konuşmuştu: “Diyanet İşleri Başkanlığı Atatürk’ün Cumhuriyete kazandırdığı önemli kurumlardan bir tanesidir. Bugün ülke içerisinde en ücra yerlere kadar temsilcisi olan gerçekten güzide bir kuruluşumuzdur. Bu uç fikirlere itibar etmemiz söz konusu değil. Diyanet İşleri Başkanlığı Osmanlı devletindeki Şeyhülislamın devamı gibidir.”

ATILIM - 20 Kasım 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.