Oya Talat Almanya'daki Alevilerden Yardım İstedi

Oya Talat Almanya'daki Alevilerden Yardım İstedi

Oya Talat Almanya'daki Alevilerden Yardım İstedi   Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın eşi, Kıbrıs Türk Kadın Dayanışma Konseyi...

A+A-

Oya Talat Almanya'daki Alevilerden Yardım İstedi  Oya Talat Almanya'daki Alevilerden Yardım İstedi 
 
Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın eşi, Kıbrıs Türk Kadın Dayanışma Konseyi Başkanı Oya Talat, Almanya’daki Alevi örgütlerine, Kıbrıslı Türklerin Avrupa Birliği’nden dışlanmasına dönük politikaların ortanda kaldırılmasında yardım etmeleri çağrısı yaptı.
 

Talat, Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs’ı barış adasına çevirmek için sesini duyurmaya çalıştığına işaret ederek, “Umarım ki bu süreçte sizlerin katkıları da büyük olacak. Sizler de sesimiz, soluğumuz olacaksınız” diye konuştu.

Almanya Alevi Kadınlar Birliği’nin davetlisi olarak dün Köln’e gelen Oya Talat, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle Almanya Alevi Kadınlar Birliği’nin düzenlediği etkinliğe katıldı.
 
Oya Talat, kutlamalar sırasında halay çekti, konuşma yaptı, Yunus Emre’nin dostluk ve dayanışma mesajları içeren şarkısını söyledi.

Etkinlik sırasında Oya Talat’a Birliğin fahri üyelik beratı takdim edildi. Talat fahri üyeliği onurla kabul ettiğini ifade etti.
 
Köln’de ve civar yerleşim birimlerinde yaşayan çok sayıda Alevi’nin katıldığı etkinlikte büyük ilgi gören Oya Talat, sohbet etti, hatıra fotoğrafları çektirmek isteyenler için poz verdi.
 
Etkinliğe bazı Türkiye kökenli milletvekilleri de katıldı. Dans, müzik ve konuşmaların yer aldığı kutlama etkinliği, Yol TV’den de canlı yayımlandı.

--CUMHURBAŞKANI’NIN DOSTLUK MESAJINI İLETTİ--

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın eşi, Kıbrıs Türk Kadın Dayanışma Konseyi Başkanı Oya Talat, Almanya Alevi Kadınlar Birliği’nin 20. yıl etkinliğindeki konuşmasına, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın sevgi, saygı ve dostluk mesajlarını ileterek başladı.
 
Etkinlikte sahne alan ve türküleri sırasında halaya katıldığı Pınar Sağ’a Kıbrıslı kadınların ipek böceği kozasından ürettiği el işi tabloyu hediye eden Oya Talat, Köln’de olmaktan, Alevi cemaatının faaliyetlerini görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti ve Kıbrıslı Türk kadınların selamlarını iletti.
 
Oya Talat, dünyanın neresinde olursa olsun insan olmayı birinci duygu hisseden, insan olmayı odağına koyan felsefelerle buluşan herkese de selam olsun diyerek, bir kadın aktivisti olduğunu anlattı ve türküleri, sazı, sözü çok sevdiğini anlattı.
 
Eşi Mehmet Ali Talat’la ODTÜ’de öğrenciyken tanıştığından beri aklında olan sözcükleriyle Yunus Emre’nin dostluk ve dayanışma şarkısını söyleyen Oya Talat, izleyenlerden büyük beğeni topladı.

--BİRLİK OLALIM BARIŞA KATKIDA BULUNALIM--

Şarkısının ardından “Birlik olalım, barışa katkıda bulunalım” diyen Oya Talat, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ve bağlı örgütlerin barıştan, işbirliğinden, dostluktan yana çalışmalarının bundan sonra da sürmesini ve birlikte daha güzel etkinliklere imza koymayı istediklerini anlattı.
 
Oya Talat, Kıbrıslı Türklerin barıştan yana olduklarını her zaman vurguladıklarını, Kıbrıs’ta yıllardır süren etnik çatışma ve Kıbrıs sorununun hala çözülemediğini kaydederek, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın barış ve çözüme yönelik çabalarının sürdüğünü belirtti.

--BARIŞ ADASI--

Kıbrıs’ı bir barış adasına çevirmek ve Kıbrıs’tan başlayarak Akdeniz, Ortadoğu, Türkiye, Yunanistan ve AB’ye barış içinde yaşamak istediklerini duyurma çabaları bulunduğunu ifade eden Oya Talat, “Umarım ki bu süreçte sizlerin katkıları da büyük olacak. Sesimiz, soluğumuz sizler de olacaksınız” dedi.
 
Talat, bir sosyo-kültürel bir entegrasyon olan AB’den Kıbrıslı Türklerin dışlanmasına dönük politikaların ortadan kaldırılmasında Alevi örgütlerin de yardımcı olacağına inanç belirterek, onları Kıbrıs’a davet etti ve federasyonun 20. yılını kutladı.

--ÖZTÜRK: BARIŞ, ÇOK KÜLTÜRLÜLÜIK, DEMOKRATİKLEŞME--

Almanya Alevi Kadınlar Birliği Başkanı, Yeşiller Partisi Hessen Milletvekili Mürüvet Öztürk de konuşmasında, gençlerin eğitimine, Alevi kültürünün yaşatılmasına, barış içinde yaşamaya önem vermeleri gerektiğini anlattı.

Öztürk, özgürlükler, çok kültürlülük, demokratikleşme, barış gibi değerler için mücadele verdiklerini belirterek, çevreye ve doğaya da saygılı olunması çağrısı yaptı.

--ALEVİ KÜLTÜR MERKEZİNİ ZİYARET--

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın eşi, Kıbrıs Türk Kadın Dayanışma Konseyi Başkanı Oya Talat, bu sabah Köln Alevi Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek, üyelerle kahvaltıda buluştu. Talat, merkez Başkanı Selahattin Göktürk’e ipek kozası işlenmiş tablo hediye etti.

Buradaki konuşmasında dünyadaki çatışmaların önüne geçmenin yolunun işbirliği ve barışçıl çabaların sürmesi olduğunu kaydeden Oya Talat, Kıbrıs’ta kalıcı barış için mücadele ettiklerini anlattı.
 
Oya Talat, dini, dili, ırkı ne olursa olsun herkesle barış içinde yaşamanın felsefeleri olduğunu kaydederek, Kıbrıs Türk halkının da dünyayla bütünleşmek istediğini vurguladı.

Alevilerin Kıbrıslı Türklerin sesini Avrupa’ya duyurmada köprü olmasını isteyen Talat, onları Kıbrıs’a da davet etti.

--CEYHUN’DAN ÜNİVERSİTE VE TURİZM ÇAĞRISI--

Alman Sosyal Demokrat Parti eski AP milletvekili Ozan Ceyhun da konuşmasında, Kıbrıslı Türklerin, tam da Alevilerin istediği gibi yaşadığını, KKTC’de cemevi inşaatının sürdüğünü anlattı.

Ceyhun, Alevileri çocuklarını üniversite eğitimi için KKTC’ye göndermeye, tatillerini de KKTC’de yapmaya çağırdı.

Oya Talat, Köln’deki temaslarını tamamlamasının ardından yarın gece yurda dönecek.

www.kibrispostasi.com - 7 Eylül 2008, Pazar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.