PANEL: Tarihten Geleceğe Açılım Sürecinde Alevilik ve Kimlik

PANEL: Tarihten Geleceğe Açılım Sürecinde Alevilik ve Kimlik

PANEL: Tarihten Geleceğe Açılım Sürecinde Alevilik ve KimlikMalatya ili Arguvan İlçesi Çobandere (Şotik) Köyü Derneği tarafından...

A+A-

PANEL: Tarihten Geleceğe Açılım Sürecinde Alevilik ve Kimlik

PANEL: Tarihten Geleceğe Açılım Sürecinde Alevilik ve Kimlik

Malatya ili Arguvan İlçesi Çobandere (Şotik) Köyü Derneği tarafından düzenlenen Tarihten Geleceğe Açılım Sürecinde ALEVİLİK VE KİMLİK konulu panel 13 Mart Pazar saat 12.00'de İstanbul Bağcılar Cem Evinde yapılacak. Panele Erdoğan Aydın, Hamza Aksüt, Kemal Bülbül, Hüseyin Cılga ve Hasan Kılavuz konuşmacı olarak katılacaklar.

Hükümetin açılım politikaları çerçevesinde düzenlediği yedi adet çalıştaya rağmen beklentilerinin  asgari düzeyde dahi karşılanmadığına dikkat çeken Aleviler, sorunlarını bu kez de bir panelde tartışıyor:  “Alevilik ve Kimlik”.

Malatya İli Arguvan İlçesi Çobandere (Şotik) Köyü Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından 13 Mart’ta, Bağcılar Cemevi’nde saat 12.00’de düzenlenecek panele, Erdoğan Aydın, Hamza Aksüt, Kemal Bülbül, Hüseyin Cılga, Hasan Kılavuz konuşmacı olarak katılıyor.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, geniş bir katılımın beklendiği panelde, seçim öncesi yeni bir anayasanın tartışılması sürecinde, Alevi kimliğinin ifade edilmesi önündeki engellere dikkat çekilerek, alternatif politikaların oluşturulmasına katkı sunulması amaçlanıyor. Bu politikaların şekillenmesinde, demokrasi, eşitlik ve evrensel  insan hakları ilkelerinin hakim kılınması için, Aleviliğin etnik ırkçılık ve dinsel gericiliği mahkum eden özünün dikkate alınması isteniyor. 
 
Tarih : 13 Mart 2011 Pazar

Saat : 12.00

Yer : Bağcılar Cemevi

Alevi Haber - 9 Mart 2011

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.