Parlamento önünde 'Bin Kadın Bin Mum'

Parlamento önünde 'Bin Kadın Bin Mum'

Parlamento önünde 'Bin Kadın Bin Mum' KADİM ÜLKER / AÇIK GAZETE AVUSTURYA - Viyana’da Avusturya Parlamentosu önünde...

A+A-

Parlamento önünde 'Bin Kadın Bin Mum' Parlamento önünde 'Bin Kadın Bin Mum'

KADİM ÜLKER / AÇIK GAZETE AVUSTURYA - Viyana’da Avusturya Parlamentosu önünde 18 Kasım günü Viyana Alevi Kültür Birliği (VAKB) Kadınlar Kolu öncülüğünde‚'Bin Kadın Bin Mum' etkinliği yapıldı.     

Kadınlar, Parlamentosu Başkanı Bayan Barbara Prammer'i ziyaret ederek kendisine, Avusturya parlamenterlerinden beklentilerini içeren bir mektup verdi.

"Bin Kadın Bin Işık" adı verilen proje çerçevesinde Viyana’da Avusturya Parlamentosu önünde toplanan binden fazla kadın, mum yakarak türküler söyledi. Viyana Alevi Kültür Birliği’nin de bağlama ekibi de koro halinde deyişler okudu.

Viyana Alevi Kültür Birliği kadınlarının öncülüğünde geröekleştirilen gösteriye Avusturya'da faaliyet gösteren başta Avusturya  Atatürkçü Düşünce Derneği olmak üzere bazı dernekler de destek verdi. Ayrıca eyalet ve federal milletvekili olarak görev yapmakta olan Alev Korun ve Nurten Yılmaz da etkinlikte hazır bulundu. 

Kadınlarların dile getirdikleri sorunlar başlıklarıyla şöyle:

- Göçmen kadınların sorunları
- Alevi olmaktan  kaynaklanan sorunlar
- Çalışma koşullarına yönelik talepler
- Eşit haklara sahip olma isteği
- Demokratik ve çağdaş kadınların desteklenmesi

Konu ile ilgili kendisine mektup verilen Parlamento Başkanı Prammer, "Ben de bir kadın olarak elbette sizleri destekliyorum. Avusturya, 90 yıllık cumhuriyet tarihinde göçmenlere sürekli hep kucak açmış, onlarla gelişen bir ülkedir. Sizlerle daha sık bir araya gelmeyi arzuluyorum" diye konuştu.

Bin Mum Bin Kadın etkinliğinin dışında 21 Kasım'da "Kadınların Geleceğe Bakışı" içerikli bir resim sergisi açılacak. Ayrıca Türkiye'den gelecek Berrin Sulari, Şehnaz Sema ve İclel ve Suat ikilisinin katılımı ile  bir konser de düzenlenecek
 
AÇIK GAZETE - 20 Kasım 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.