Partilerin seçim takvimleri netleşti

Partilerin seçim takvimleri netleşti

1 Kasım’da yapılacak seçimlerle ilgili siyasi partilerin takvimleri de netleşti.HDP, 28 Ağustos’ta aday adaylarının isimlerini almaya başlarken, AK Parti...

A+A-

1 Kasım’da yapılacak seçimlerle ilgili siyasi partilerin takvimleri de netleşti.

HDP, 28 Ağustos’ta aday adaylarının isimlerini almaya başlarken, AK Parti ve CHP 31 Ağustos’ta MHP ise 1 Eylül’de bu işleme başlayacak.

Türkiye geçici seçim hükümetinin kurulmasıyla birlikte 1 Kasım’daki erken seçime odaklandı. Siyasi partiler, düşük tempoda da olsa çalışmalarına başladı.

Partilerin aday listelerinde bir değişim olup olmayacağı ise, gündemin asıl merak edileni. Konuyla ilgili açıklama yapan ilk isim, AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay oldu.

Atalay, partisinin seçim takvimi çerçevesinde aday adayı başvurularının 31 Ağustos’ta başlayıp, 3 Eylül itibariyle de tamamlanacağını açıkladı.

Aday tespit sıralamasının merkez yoklamasıyla yapılacağını açıklayan Atalay, 12 Eylül’de yapılacak kongreyle birlikte seçim startının da verileceğini not düştü.

AK Parti’de 3 dönem kuralı

AK Parti’de 3 dönem kuralında da değişime gidiliyor. Düzenlemeyle birlikte 25. Dönem’de aday olmayanlar, 1 Kasım’daki seçim için başvuru yapabilecek.

CHP’de durum

Seçim nabzının hızlı attığı partilerden biri de CHP. CHP’den milletvekili aday adayı olmak isteyenler 7 Eylül’e kadar başvurularını yapabilecek.

MHP’de durum

MHP kanadında ise başvurular 1 Eylül’de alınmaya başlanacak, 14 Eylül’de de son bulacak.

HDP’de başvurular başladı

HDP’de ise aday adayı başvuruları 28 Ağustos’ta başladı. Başvuruların son bulacağı tarih ise 4 Eylül.

HDP Örgütlenme Sorumlusu Ali Ürküt, “Biz bu dönem bütün illerde geniş kitlesel mitinglerden ziyade belli merkezlerde mitingler planlıyoruz. Daha çok, insanlarla yüz yüze temas etmek istiyoruz” dedi.

Ürküt, HDP’nin yeni hedefinin artık barajlar, seni başkan yaptırmayacaz değil, yeni bir yönetim olduğunu Türkiye’de buna ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bütün farklılıkları kucaklayan yöneyim anlayışına ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

Adaylardan alınacak ücretler

Siyasi partilerin, aday olacak isimlerden talep ettiği ücretler de netleşti.

AK Parti ve CHP, kadın adaylardan 2bin 500, erkek adaylardan 5 bin lira talep ediyor.

MHP’de bu miktar henüz açıklanmadı.

HDP ise adaylardan para talep etmiyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.