Pazarcık’ta ben-ben seçimleri nasıl kaybetti?

Pazarcık’ta ben-ben seçimleri nasıl kaybetti?

Alevi nüfusun yoğun bir şekilde yaşadığı Pazarcık'ta AKP nasıl kazandı?

A+A-

31 Mart yerel seçimlerine CHP ve DSP’den 2 güçlü adayla girmesinden ötürü AKP bir dönem daha belediye başkanlığını kazandı.

Alevi nüfusun yoğun bir şekilde yaşadığı fakat yurt dışı göçleri ve AKP’nin büyükşehir yasasıyla Alevi köylerini Sünni yoğunluklu merkez ilçelere bağlama stratejisi nedeniyle Pazarcık genelinde çoğunluğu yitiren Alevi kesimin, 31 Mart yerel seçimlerine CHP ve DSP’den 2 güçlü adayla girilmesinden ötürü AKP bir dönem daha belediye başkanlığını kazandı.

Pazarcık’ta oyların %45’ni alan AKP adayı İbrahim Yılmazcan yerel seçimlerde ilk sırayı alırken, HDP’nin desteklediği millet ittifakından CHP Belediye Başkan adayı Haydar İkizer %27, Eski Pazarcık Belediye Başkanı DSP adayı Kamil Dalkara ise oyların %25’ni aldı. CHP ve DSP toplamda AKP’yi geçmelerine rağmen birbirlerinin oylarını bölmesiyle belediye başkanlığı iktidar partisine bırakıldı.

 

AKP Pazarcık belediye meclisini de kazandı


31 Mart yerel seçimlerinde Pazarcık belediye meclisinde de sol oyların ikiye bölünmesinden ötürü %46 oranında oy alan AKP, 25 kişilik belediye meclisi listesinde 3’ü kontenjandan olmak üzere 15 belediye meclisi üyesine ulaşarak çoğunluğu elde etti. Pazarcık belediye meclis oylarının %29’unu alan CHP 6, %21’ni alan DSP ise 4 belediye meclis üyesiyle temsil edilecek.

pazarcik-secim-sonuclari.jpg

AK Parti Pazarcık Belediye Meclis Üyeleri:
1-Mustafa Kantarcı 2-Saime Arık 3-Bayram Göğremiş 4-İbrahim Akış 5-Ünal Kötüce 6-Faruk Gerekli 7-Ferzi Ünal 8-Muhammed Gürler 9-Mustafa Yenigül 10-Murat Şanlıdağ 11-Şaban Karabacak 12-Vakkas İşbilir
Kontenjandan seçilenler: 1-Murat Kemal Çiftepala 2-Mahmut Aktar 3-Erkan Akyol
CHP Pazarcık Belediye Meclis Üyeleri:
1-Mustafa Kaykı 2-Barış Özsönmez 3-Dilan Pekgezer 4-Kemal Yarbuldak 5-Bayram Haskaya 6-Sultan Güner
DSP Pazarcık Belediye Meclis Üyeleri:
1-Ziya Zincirkıran 2-Eylem Ulutop 3-İbiş Tonaydın 4-Ahmet Görnü

 

Sol Haber

Kaynak: Pazarcık’ta ben-ben kaybetti, AKP kazandı!

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum