Pelit Pastaneleri sahibi Selahattin Ayan, ABF Yöneticileri ile görüştü

Pelit Pastaneleri sahibi Selahattin Ayan, ABF Yöneticileri ile görüştü

Pelit Pastaneleri sahibi Selahattin Ayan, ABF Yöneticileri ile görüştü Selahattin Ayan'ın talebi üzerine, Pelit Pastanelerine bir...

A+A-

Pelit Pastaneleri sahibi Selahattin Ayan ABF Yöneticileri ile görüştüPelit Pastaneleri sahibi Selahattin Ayan, ABF Yöneticileri ile görüştü

Selahattin Ayan'ın talebi üzerine, Pelit Pastanelerine bir Alevi vatandaşın iş başvurusu yaptığı esnada yaşanan olayı konuşmak üzere görüşmeyapıldı. Esentepe Pelit Pastanesinde gerçekleşen görüşmeye, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu ve Eğitim Bilim Sekreteri Hatice Köse Altınışık katıldılar.

Ayan, yaşanan olaydan dolayı çok üzüldüğünü, 50 yıllık kurumsal bir müessese olduklarını ve Pelit pastanelerinde asla inançsal ve etnik ayrımcılık yapmadıklarını belirterek fabrikalarında çok sayıda Alevi insanın çalıştığını onların hiçbir sıkıntıya maruz kalmadıklarını hatta ABF yöneticilerini onlarla görüştürebileceğini söyledi.

Alevi çalışanlarının Ramazan ayında fabrikalarında sıkıntı yaşamadığını, onlar için yemek ve çay servisinin devam ettirildiğini, buna rağmen müessesinin böyle bir olaya maruz kalmasından çok üzüntü duyduğunu ifade etti.

ABF Yöneticileri de kurumsallaşmış bir işletme olan bir yerde işe alma kriterlerine Alevi olup olmadığının sorulmasının kabul edilemez olduğunu, iş başvurusu yapan Alevi vatandaşa "sırtı sarı" gibi Alevilere hakaret anlamında kullanılan bir tanımlamada bulunmasının da haddi aşan bir tavır olduğunu belirttiler.

Görüşme sonrasında Selahatttin Ayan, kurumsal bir tutumları olmadığı halde yaşanan olaydan dolayı ABF yöneticileri nezdinde Alevi Toplumundan özür diledi.

ABF yöneticileri de Pelit Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selahattin Ayan’ın konuya duyarlılığı ve olayı öğrenir öğrenmez gösterdiği örnek davranışını ABF olarak önemsediklerini ve demokrasi talebi olanlara yol gösterici olmasını dilediklerini ifade ettiler.

Kaynak : huyarNET – Özel Haber – 20 Temmuz 2009

İLGİLİ HABERLER :

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.