'Pir Sultan Abdal' Adlı Oyun Sahnelenecek

'Pir Sultan Abdal' Adlı Oyun Sahnelenecek

'Pir Sultan Abdal' Adlı Oyun Sahnelenecek  Zonguldak'ta, 'Pir Sultan Abdal' Adlı Oyun Sahnelenecek İstanbul Devlet Tiyatrosu, Mahmut...

A+A-

'Pir Sultan Abdal' Adlı Oyun Sahnelenecek 'Pir Sultan Abdal' Adlı Oyun Sahnelenecek
 
Zonguldak'ta, 'Pir Sultan Abdal' Adlı Oyun Sahnelenecek

İstanbul Devlet Tiyatrosu, Mahmut Gökgöz'ün yazdığı ve yönettiği Oyunun dekor tasarımı Medine Yavuz, giysi tasarımı Nalan Alaylı, ışık tasarımı Serhat Akın'a ait.

Müziğini Nurettin Özşuca ve dans düzenini Alev Akçin'in yaptığı Oyunda Okday Korunan, Işıl Dayıoğlu, Cengiz Baykal, Halil Doğan, Burak Karaman, Ufuk Karakoç, Şirvan Akan, Selin Tekman,Nurettin Özşuca, Mürsel Yaylalı, Deniz Gürzumar, Şeyda Pektok ve Serpil Özcan rol alıyor.

Oyunda, 16. yüzyılda Sivas'ta ekonomik sorunlardan kaynaklanan başkaldırının ateşleyicisi olan Pir Sultan Abdal'ın hikayesi anlatılıyor. 

Savaş ganimetleriyle geçinen Osmanlı topraklarını alabildiğince genişlettiği için artık savaşacak yerlerin sayısı düşmüş, bu da ekonomik çöküşe neden olmuştur. Vergiler ve yükümlülüklerden dolayı Anadolu'nun çeşitli yerlerinde başlayan isyanlar Sivas'a da sirayet eder ve bunun başında Pir Sultan vardır.

Haberler.com - ZONGULDAK - AA - 26 Aralık 2010 Pazar
 
 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.