Prof. Şengör'e YÖK baskısı

Prof. Şengör'e YÖK baskısı

Prof. Şengör'e YÖK baskısı"YÖK Başkanı’nı asistan bile yapmam" diyen Şengör'ün üniversiteden atılması...

A+A-

Prof. Şengör'e YÖK baskısıProf. Şengör'e YÖK baskısı

"YÖK Başkanı’nı asistan bile yapmam" diyen Şengör'ün üniversiteden atılması istendi.

Yükseköğrenim Kurumu YÖK, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Celál Şengör’ün "üniversiteden atılması" talebiyle soruşturma başlattı.

"YÖK Başkanı’nı asistan bile yapmam" diyen Prof. Şengör, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından YÖK üyeliğine aday gösterilmişti. Bir şirkette yönetim kurulu üyesi olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmanın sonucuna göre Prof. Şengör üniversiteden atılabilecek. Yükseköğretim Denetleme Kurulu tarafından "gizli" kaydıyla ve Prof. Dr. Ziya Sacit Önen ve E. Tümg. Kemal Ay imzasıyla gönderilen mektupta şöyle deniliyor:

"İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü’nde tam zamanlı öğretim üyesi olamanıza rağmen, İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre, 14 Haziran 2006 tarihinden bu yana Şengör Gayrımenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş’de yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığınız, bu sebeple Yükseköğretim Kurumları Yönetici Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği’nin 11 (a-1) maddesinde ifade edilen disiplin suçunu işlediğiniz iddiasıyla, hakkınızda açılan disiplin ve ceza soruşturmasıyla ilgili ifade vermek üzere 8 Nisan 2008 Salı günü saat 14.00’te İstanbul Teknik Üniversitesi Röktörlüğü’nde hazır bulunmanızı, bulunmadığınız takdirde Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği’nin 24. maddesine göre savunma hakkından vazgeçmiş sayılacağınızı bildirir, gereğini rica ederiz."

ŞİRKET AİLE İÇİ MAL PAYLAŞIMI İÇİN KURULDU

Prof. Şengör, gayrımenkul işine girmek üzere kurulan bir şirketin yönetim kurulunda bulunduğuna dair haberlerin iki yıl önce Milliyet Gazetesi’nde yayımlanması üzerine aynı gazeteye şu açıklamayı yapmıştı:

"Böyle bir şirket var, kuruldu. Bunun sebebi ise aile içi bir mal paylaşımına gidiliyor olması. Onun için de kanun gereği şirket kuruldu. Tamamen bir aile şirketi. Aile içinde mal paylaşımını sağlayacak. Mallar bölündükten sonra da feshedilecek. Ancak kesinlikle konut işine girmeyeceğiz. Konut yapma gibi bir amacımız yok. Ben kesinlikle böyle bir şey yapmam."

Hürriyet - 28 Mart 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.