PSAKD: Alevi toplumu nereden gelirse gelsin her türlü şiddete karşıdır

PSAKD: Alevi toplumu nereden gelirse gelsin her türlü şiddete karşıdır

PSAKD: Alevi toplumu nereden gelirse gelsin her türlü şiddete karşıdırPir Sultan Abdal Kültür Derneği Kültür Sanat Sekreteri Feti...

A+A-

PSAKD: Alevi toplumu nereden gelirse gelsin her türlü şiddete karşıdırPSAKD: Alevi toplumu nereden gelirse gelsin her türlü şiddete karşıdır

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kültür Sanat Sekreteri Feti BÖLÜKGİRAY, PSAKD Ümraniye Şube Başkanı Metin Aslan'ın uğradığı saldırı üzerine bir basın açıklaması gerçekleştirdi. "Ümraniye (Ataşehir) Şube Başkanımıza yapılmış saldırı, örgütümüze yapılmış saldırıdır" ve "Alevi toplumu nereden gelirse gelsin her türlü şiddete karşıdır" denilen açıklamayı aktarıyoruz:

* Alevi toplumu nereden gelirse gelsin her türlü şiddete karşıdır.

* Ümraniye (Ataşehir) Şube Başkanımıza yapılmış saldırı, örgütümüze yapılmış saldırıdır.

Ümraniye (Ataşehir) şube başkanımız Metin ASLAN, 09.10.2009 günü 1 Mayıs Mahallesinde bulunan DKÖ örgütlerini gezip, 29 Kasım tarihinde yapılacak olan şube kongresi için bilgilendirme yaparken, Temel Haklar ve Özgürlükler Derneğinde olduğu bir sırada, Derneğe 15-20 kişilik maskeli bir grup tarafından yapılan saldırıda darp edilmiştir.

Dernek girişinin sokağa düzayak olduğu için, sayıları yaklaşık 15-20 kişi olduğunu tahmin ettiğim bir grup yüzleri kar maskeli poşulu ve eşarpla örtülmüş kişiler,  derneğin kapısını ve pencerelerini kırarak içeriye girmişlerdir. Pencerelerden ve kapıdan içeri giren kişiler, ellerindeki demir çubuk ve sopalarla içeride bulunan 4 kişiye bağırarak, yere yatmalarını istemişler ve darp ederek çeşitli sloganlar atmışlardır.

Şube Başkanımız Metin ASLAN; Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi Başkanı olduğunu, ziyaret için burada bulunduğunu söylemesine rağmen, Şube Başkanımıza daha bir şiddetle saldırılmış ve darp edilmiştir. Metin Aslan ben Cemevi Başkanıyım dedikçe üzerindeki saldırı daha da yoğunlaşmıştır.

Saldırganlar ellerindeki demir çubuk ve sopalarla sağa sola saldırarak, masaları sandalyeleri kırarak içeride olanların üstüne fırlatmışlardır. Şube Başkanımız Metin ASLAN kafasına şiddetli darbeler almış, kolları ile kendisini korumaya çalışırken devamlı olarak omuzlarına sırtına ve bacaklarına sopalarla yoğun darbeler almıştır. Kafasından sızan kanlar nedeniyle önünü göremez duruma gelmiş, kendini mutfak bölümündeki tezgahın altına atarak korumaya çalışırken saldırganların ellerindeki bidonlarla sağa sola benzin döktüklerini görerek ve dernek içerisindekileri yakacaklarını düşünerek son bir gayretle kendini toparlayıp bir anda koşarak açık olan kapıdan kendini dışarıya atarak kurtarmıştır.

Dışarıdaki yurttaşların yardımı ile Atakent kliniğine, orada yapılan ilk müdahale sonrasında Haydarpaşa Numune Hastanesine sevk edilmiştir.

Şube Başkanımız Metin ASLAN’ın kafasının 6 - 7 yerinde çatlak ve kırık olduğu tespit edilmiş, daha derin bir kırıklar nedeniyle damar yırtılması olduğu anlaşılmıştır. Kafasındaki kırıklar nedeni ile  kafasına yaklaşık 25-30 dikiş atılmıştır.

Dernek üyemiz olup Ataşehir belediyesinde çalışan İbrahim TOLAN’da Şube Başkanımızın yaşadıklarının benzerini yaşamıştır. İbrahim TOLAN’da çeşitli yerlerinden darp edilmiş ve tedavisi Haydarpaşa Numune Hastanesinde yapılmıştır.

Bizim önemle üstünde durduğumuz konu Şube Başkanımız Metin ASLAN’ın saldırganlara, PSAKD Başkanı, Cemevi Başkanı olduğumu söyledikçe, saldırganların daha da şiddetli olarak Şube Başkanımızı darp etmeleridir.

Özelde Şube Başkanımıza yapılmış olan bu saldırıyı genelde örgütümüze yapılmış saldırı olarak değerlendirdiğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Şeyh Bedrettinlerden, Hallacı Mansurlardan, Pir Sultanlardan beri Alevi toplumuna yapılan saldırılar, Alevilerin haklı mücadelelerinden geri adım atmasını sağlamamıştır, sağlayamayacaktır da.

Bizler doğru bildiğimiz yolda, hak ve özgürlük taleplerimizle yürümeye devam edeceğiz.

Bizim mücadelemiz, “Ayırımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” mücadelesi olup, bu mücadeleyi sadece kendimiz için değil, ülkemizin demokratikleşmesi için yaptığımızın bilinmesini isteriz.

Şiddeti çözüm olarak görenler, şunu bilmelidirler ki, demokrasi kendileri içinde gereklidir ve ihtiyaç olup, şiddet hiç bir zaman çözüm değildir.

Şube Başkanımıza ve Örgütümüze yönelik saldırıyı kınadığımızı, tüm kamuoyunu ve Demokratik Kitle Örgütlerini de şiddete karşı durmaya davet ettiğimizi saygı ile duyururuz.

Feti BÖLÜKGİRAY
PSAKD Kültür Sanat Sekreteri
Kadıköy Şube Başkanı"

KAYNAK : Alevihaber.com - 12 Kasım 2009

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.