PSAKD ATAŞEHİR ŞUBE OLARAK YAPTIĞIMIZ BASIN AÇIKLAMASIDIR.

PSAKD ATAŞEHİR ŞUBE OLARAK YAPTIĞIMIZ BASIN AÇIKLAMASIDIR.

AKP iktidarının kendilerinden farklı yaşayan ve farklı düşünen, kurdukları zulüm düzenine karşı çıkan ilerici muhalif kesimlere dönük baskı, sindirme ve tehdit politikaların en son örneğini Malatya'da yaşadık.

A+A-

PSAKD ATAŞEHİR ŞUBE OLARAK YAPTIĞIMIZ BASIN AÇIKLAMASIDIR.

BASINA VE KAMUOYUNA

AKP iktidarının kendilerinden farklı yaşayan ve farklı düşünen, kurdukları zulüm düzenine karşı çıkan ilerici muhalif kesimlere dönük baskı, sindirme ve tehdit politikaların en son örneğini Malatya'da yaşadık. Önceki dönemlerde Pir Sultan Abdal örgütlülüğümüzde GYK üyeliği ve Malatya ile Kartal Şube başkanlıkları görevlerinde bulunan Songül Tunçdemir ve PSAKD Malatya Şube kurucumuz Tarık Kaya temelsiz, asılsız ve uydurma birtakım suçlamalarla keyfi bir kararla tutuklandılar. Mahkeme ilk başta adli kontrol şartıyla serbest bırakma kararı vermesine rağmen savcılığın itiraz edip ısrarlı bir şekilde mahkemeyi baskı altına alması sonucu arkadaşlarımız hakkında tutuklama kararı verildi.
Bugün saba karşı dernek üyelerimizden Yusuf DEMİRCİVİ ve eşi Mehtap DEMİRCİVİ gözaltına alındılar.
Bilindiği gibi daha önce benzeri durumları çok yaşadık. Şu an üyelerimizden Ali ALACAYIR aynı hukuksuzlukla tutuklu bulunmaktadır.
Bu durum tamamen hukuksuz ve keyfidir. Çok özel durumlarda verilmesi gereken tutuklama kararları artık rutin bir hal almış ve iktidarın muhalif kesimler üzerinde bir cezalandırma yöntemi haline gelmiştir.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak canlarımızın hiç bir dayanağı olmayan asılsız ve uydurma suçlamalarla tutuklanmalarını göz altına alınmalarını kınıyoruz. Bu durum hukuk dişidir. Alevi örgütlülüğünü tecrit etmeye ve zayıflatmaya dönük korkutma ve sindirme politikalarının Alevileri kendi örgütlerinden uzak tutarak örgütsüz, dağınık, atomize ve parçalanmış bir topluluk haline getirmeyi amaçladığının fazlasıyla farkındayız. Bugün ki İktidar kendisine karşı duran bütün muhalif kesimleri benzer yöntemlerle korkutmaya, sindirmeye ve yıldırmaya çalışarak ilerici demokrat tüm muhalif kesimleri örgütsüz hale getirerek dağıtmaya çalışmaktadır.

Tutuklanan ve gözaltına alınan arkadaşlarımız hem Pir Sultan Abdal örgütlülüğümüzde hem de emekçi memurların sendikal- demokratik hak mücadelelerinde en ön saflarda yer almışlardır. Bu şekilde hedef alınmalarının asıl sebebi de bu direngen ve mücadeleci duruşlarıdır. Soruşturma dosyasındaki uydurma ve saçma suçlamalarla bu gerçeğin üzerini örtemezsiniz.

Songül Tunçdemir ve Tarık Kaya canlarımıza dönük bu haksız ve keyfi kararı asla kabul etmiyoruz. Bulunduğumuz ve sesimizin duyulabileceği her yerde arkadaşlarımıza dönük bu haksızlığı teşhir edeceğimizi ilan ediyoruz. Gerçek adalet yerini bulup arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar örgütlü olduğumuz bütün alanlarda örgütümüzle ve halkımızla birlikte bir adalet mücadelesi başlatacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Bütün canlarımızı, dostlarımızı ve yoldaşlarımızı da bu adalet mücadelesini bizlerle birlikte omuz omuza, yan yana vermeye davet ediyoruz. Gözaltında bulunan üyelerimizden Yusuf ve mehtap Demircivi derhal serbest bırakılsın. 16.02.2019

Baskılar, gözaltılar ve tutuklamalar bizleri yıldıramaz!
Dönen dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan!
Gözaltılar ve tutuklular serbest bırakılsın!

PSAKD Ataşehir şube

+6
 
3 Paylaşım

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.