PSAKD Ayvalık Şubesi Açılıyor

PSAKD Ayvalık Şubesi Açılıyor

PSAKD Ayvalık Şubesi Açılıyor           Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesi Açılış...

A+A-

PSAKD Ayvalık Şubesi Açılıyor  PSAKD Ayvalık Şubesi Açılıyor 
        
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesi Açılış etkinliği 31 Mayıs 2009 Pazar günü saat 18:00'de yapılacak.

Geçtiğimiz aylarda kuruluş çalışmalarına başlayan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesi kurumsallaşma çalışmalarını tamamlayarak açılış için gün saymaya başladı. Kuzey Ege bölgesinde, özellikle Edremit Körfezini içine alan, Edremit, Akçay, Ören, Altınoluk ve Ayvalık'ta eksikliği hissedilen Alevi örgütlülüğü, PSAKD Ayvalık Şubesi'nin açılmasıyla yeni bir soluk kazanacak.

Dernek binası olarak iki katlı bir yer kiraladıklarını belirten Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şube Başkanı Erdal İrfan, "kütüphane, lokal, kurs odaları, yönetim, gençlik ve kadın komisyonu odaları ile Alevi kültürüne ve Pir Sultan örgütlülüğüne yakışır bir yerde kültürümüze hizmet etmeye çalışacağız" dedi. Açılış etkinliğinin 31 Mayıs 2009 Pazar günü saat 18.00 de yapılacağını belirten İrfan, Ayvalık Kaymakamı, Belediye Başkanı, belde Belediye Başkanları, Dikili ve Bergama Belediye başkanlarını açılışa davet ettiklerini belirtti. Ayrıca Kuzey Ege'de bulunan bütün Alevi derneklerini, Bergama, Dikili, Menemen ve Burhaniye'de bulunan Alevi kurumlarını açılışa davet ettiklerini ve Kuzey Ege Alevileri olarak bundan sonra da birlikte hareket edeceklerini belirtti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şube Sekreteri Filiz Demir ise "tüm canları bu özel günde aramızda, yanıbaşımızda görmek bizlere onur ve mutluluk verecektir" dedi.

KAYNAK : Alevihaber.com - 25 Mayıs 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.