PSAKD Başkanı Gümüş'den Keçiören Belediyesi'ne "Dayak" Tepkisi

PSAKD Başkanı Gümüş'den Keçiören Belediyesi'ne "Dayak" Tepkisi

PSAKD BAŞKANI GÜMÜŞ'DEN KEÇİÖREN BELEDİYESİ'NE "DAYAK" TEPKİSİ Ankara'nın Keçiören İlçesinde...

A+A-

PSAKD Başkanı Gümüş'den Keçiören Belediyesi'ne "Dayak" TepkisiPSAKD BAŞKANI GÜMÜŞ'DEN KEÇİÖREN BELEDİYESİ'NE "DAYAK" TEPKİSİ
 
Ankara'nın Keçiören İlçesinde 14 Ağustos'ta gece saat 23.00 sularında bakkal dükkanı işleten Metin Şahin isimli vatandaşın AKP'li Keçiören Belediyesi Zabıta Ekibi tarafından çivili sopalarla öldürülesiye dövülmesine Aleviler'den de tepki geldi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, yaptığı yazılı açıklamada, Metin Şahin'in Alevi olduğu için dövüldüğünü öne sürdü. Şahin'in bakkalında "alkollü içecek" sattığını belirten Gümüş, "AKP'li Keçiören Belediyesi Zabıta Ekibi tarafından saldırıya maruz kalan Metin Şahin'in olaydan birkaç gün önce Metro Mağazasında AKP'li Belediye Başkanı ile karşılaştığını ve Belediye Başkanının kendisine "Taşıyın taşıyın, az kaldı. Yakında şeriat gelecek bunların hepsi bitecek' dediği de basına yansımıştır" dedi.

Keçiören'de yaşanan bu olayın münferit olmadığını belirten Gümüş, "AKP Belediyeciliğinin, AKP zihniyetinin ülke genelinde geliştirdiği uygulamalardan sadece biridir. AKP gericiliği ülkenin dört bir yanında kendi siyasallaşmış dinsel ideolojisi dışında kalan tüm çevreleri düşman olarak gördüğünü, kendisine dinsel kimliği nedeniyle oy veren kitlelere bu tür olayları fırsat bilerek mesaj iletme kaygısı içinde olduğunu görüyoruz" diye kaydetti.

Açıklamasında Ramazan ayının yaklaştığını ifade eden Gümüş, şunları belirtti:

"AKP kamu binalarında yemekhanelerin, çay ocaklarının kapatılması kapatacak, kamu yayıncılığı yapan TRT'de yine sadece Sünnilere hitap eden programların yayınlanmasına devam edilecek, üniversitelerde okullarda Alevi ve solcu gençlere oruç tutmadıkları için saldırılar olacak. Kısacası AKP Hükümeti demokrasi söylemini kendi faşist ve gerici uygulamalarına kılıf olarak kullanmaya devam edecektir. AKP, bu hükümet, onun temsil ettiği zihniyet sadece kendisine demokrasi istemektedir. AKP'nin ikiyüzlü, çifte standartlı bu demokrasi ve özgürlük anlayışının Türkiye'deki milyonlarca Alevinin, eşitlik, adalet, özgürlük, insanca yaşam talebinde bulunan her kesimin gözünü boyamaya yetmeyecektir. AKP Belediyeciliğinin "Alevi' kimliğine yönelik şiddetini kınıyor ve bu olayın takipçisi olduğumuzu kamuoyuna ilan ediyoruz."

(ANKA) - 19 Ağustos 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.