PSAKD : Cumhurbaşkanlığı Makamı Hukuk Adalet ve Saygınlığı Temsil Eder

PSAKD : Cumhurbaşkanlığı Makamı Hukuk Adalet ve Saygınlığı Temsil Eder

PSAKD : Cumhurbaşkanlığı Makamı Hukuk Adalet ve Saygınlığı Temsil Eder"PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI* CUMHURBAŞKANLIĞI...

A+A-

PSAKD : Cumhurbaşkanlığı Makamı Hukuk Adalet ve Saygınlığı Temsil EderPSAKD : Cumhurbaşkanlığı Makamı Hukuk Adalet ve Saygınlığı Temsil Eder

"PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI

* CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI HUKUK ADALET VE SAYGINLIĞI TEMSİL EDER...

* EŞİT YURTAŞLIĞIN ESAS ALINMASINI GEREKTİRİR...

Cumhurbaşkanlığı makamı Türkiye Cumhuriyeti Devletini sembolize eden siyasal, yargısal ve yönetsel görevleri olan temsil kabiliyeti en yüksek, en saygın Anayasal makamdır. Bu makamın bir gereği olarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının yurttaşları arasında ayrımcılık yapan bir tutumu ima dahi etmesi hiçbir şekilde açıklanamaz.

Cumhurbaşkanlığı yüklendiği siyasi, adli ve idari görevleri adaletle, anayasal eşitlikle ifa edip kamu düzenini, kamu yararını ve cümle kamu gereklerini gözetme makamıdır.

Bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün  “Alevi rektör de atadım.” sözü, “Alevi rektör atamamam gerekiyordu ama atadım!” mantığını çağrıştırmaktadır. Umuyor ve diliyoruz ki bu söylem bir “dil sürçmesi” olsun! Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın yurttaşlarının bir bölümüne inançlarında dolayı lütufkar bir mantıkla yaklaşması kabul edilebilir bir tutum değildir. Lütufkar yaklaşım, demokrasi ve temsil edilen makamın değeri dikkate alındığında, söylenen sözün tarifi nasıl yapılabilir?

Devletin bütün kurum ve kuruluşlarında Alevi yurttaşlarımızın, yeterince ve gereğince, kamu hizmetiyle görevlendirilmediği ve çoğu kez yüksek askeri ve sivil bürokraside yüksek bürokrat görevleriyle istihdam ettirilmediği bilinmektedir.

Emniyet müdürlüklerine, valiliklere, diğer yüksek bürokratik makam ve mevkilerde Alevi inanç ve öğretisine mensubiyeti bilinen kişilerin, liyakatı ve mesleğin gerektirdiği niteliği taşımasına karşın, bu mevki ve makamlardan uzak tutulduğu kamuoyumuzun bilgisindedir.

Sözü edilen hakkaniyetsiz, hukuksuz ve önyargılar sebebi ile birçok yurttaşımızın hak ettiği mevki ve makamlardan uzak tutularak mağdur edildiği gerçeği karşısında Sayın Cumhurbaşkanını eşit yurttaşlığı esas almaya davet ediyoruz.

Son olarak, rektörlük atamalarında liyakatı yeterli, akademik üretimi zengin, mesleki vasıf ve mahiyeti sorunsuz olan, meslektaşlarının haklı desteği ile Rektörlük seçimlerinde ön sıralarda başarı gösteren Alevi rektör adaylarının bu özelliklerine rağmen açık bir haksızlığa maruz kalacaklarına dair yaygın ve yoğun bir endişe de kamuoyunda söz konusudur.

Sayın Cumhurbaşkanından, bu endişeyi giderecek, adaleti ve hakkaniyeti tecelli ettirecek, liyakatı ve zengin akademik üretimi esas alacak, eşit yurttaşlık temelli  takdir ve tasarruflarını bekliyor, bu hususların kurumsal takipçisi olacağımızı Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Av. Fevzi Gümüş
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı"

KAYNAK : Alevihaber.com - 9 Kasım 2010

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.