PSAKD Esenler Şubesi yeni yerine taşındı

PSAKD Esenler Şubesi yeni yerine taşındı

PSAKD Esenler Şubesi yeni yerine taşındı Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Esenler Şubesi yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Derneğin yeni yerinin açılışı...

A+A-

PSAKD Esenler Şubesi yeni yerine taşındı

PSAKD Esenler Şubesi yeni yerine taşındı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Esenler Şubesi yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Derneğin yeni yerinin açılışı nedeniyle 12 Ekim 2008 Pazar günü bir tören düzenlendi. Törene demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin temsilcileride katılarak destek verdi.

İstanbul Esenler bölgesinde bugüne kadar PSAKD olarak şubesi olmasına rağmen ilçede cem yapılabilecek bir mekan yoktu. PSAKD Esenler Şubesinin yeni seçilen yönetim kurulunun çalışmaları sonucunda, hem merkezi bir konumda hem de cem yapılabilecek 500 metrekarelik bir mekan kiralanarak Esenler'de yaşayan Alevi canların hizmetine sunuldu. Yeni kiralanan mekan 12 Ekim 2008 Pazar günü törenle hizmete açıldı.

PSAKD Esenler Şubesi adına bir konuşma yapan şube yönetim kurulu üyesi Battal Bayar; "Tarihi boyunca ezilen, sömürülen, yok sayılan, baskı, zulüm ve katliamlara uğrayan Aleviliğin Osmanlı’dan günümüze kadar ki süreci, Alevilerin demokratik hak ve talepleri" hakkında bilgi verdi.

PSAKD Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanı İshak Kocabıyık, zorunlu din dersine karşı önümüzdeki süreçte yapılacak eylemler hakkında bilgi vererek herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

PSAKD Kadıköy Şubesi Semah ekibinin semah gösterisinden sonra, Ayşegül Pınar ve Kibar Aslan türküleriyle açılışa renk kattılar.

www.pirsultan.net - 18 Ekim 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.