PSAKD: Güler Zere derhal tahliye edilmeli

PSAKD: Güler Zere derhal tahliye edilmeli

PSAKD: Güler Zere derhal tahliye edilmeli  İSTANBUL (11.07.2009)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, kanser hastalığı...

A+A-

PSAKD: Güler Zere derhal tahliye edilmeliPSAKD: Güler Zere derhal tahliye edilmeli
 
İSTANBUL (11.07.2009)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, kanser hastalığı nedeniyle hayati riski bulunan Güler Zere'nin halen tahliye edilmemesine tepki gösterdi.

Hakkında hapishane koşullarında kalmasının tedavisini engellediği yönünde Adli Tıp raporu verilen Güler Zere'nin serbest bırakılmamasına tepki büyüyor. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri yaptıkları yazılı açıklama ile Zere'nin ölüme mahkum edilmesini protesto etti. PSAKD'den yapılan açıklamada, “Adana Tabip Odası ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı doktorlarının raporuna göre Güler Zere’nin hastalığının hapishane koşullarında tedavisi mümkün değildir. Ancak bu raporlara rağmen Güler Zere tahliye edilmemekte, tutsaklığı sürdürülmektedir” denildi.

Açıklamada, Zere'nin maruz kaldığı uygulamanın Türkiye'nin de altında imzası bulunan uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu hatırlatıldı. “Cezasının ertelenmemesi Güler Zere’nin bile bile ölüme mahkum edilmesi anlamına gelmektedir. Tüm dünyanın gözleri önünde sadece vicdanlar değil aynı zamanda hukuk kuralları da çiğnenmektedir” diye kaydedildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bir kanser hastasının tecrit koşullarında tedavisinin geciktirilmesi o hastaya işkence yapmaktır. Biz Güler Zere’yi gün be gün ölüme yaklaştıran bu insanlıkdışı tutumu kabul edemeyiz. Hastalığı dolayısıyla tahliye edilen başka örneklerin de mevcut olduğu bilinirken neden eşitsiz, adaletsiz bir tutum sergilenmektedir? Güler Zere’nin siyasi kimliği mi bunun nedenidir? Yoksa hayatı güvence altına alınması gereken birisinin ölümüne neden göz yumulmakta hatta ölümü hızlandırılmaya çalışılmaktadır? Güler Zere’nin ölümünden sorumlu olmamak için Güler Zere derhal tahliye edilmelidir. Kendisine insanım diyen herkes bu çağrıya kulak vermeli, Güler Zere’nin yaşaması için duyarlı olmalıdır.”

ATILIM HABER - 11 Temmuz 2009 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.