PSAKD: Madımak sanığını barındıranlar yargılansın

PSAKD: Madımak sanığını barındıranlar yargılansın

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Madımak katliamı sanıklarından birini çalıştırdıkları gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir...

A+A-

PSAKDPir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Madımak katliamı sanıklarından birini çalıştırdıkları gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni protesto etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan PSAKD Mamak, Ankara ve İstanbul şubeleri ile Madımak Şehit Aileleri Madımak katliamının faillerinden İhsan Çakmak'ı çalıştırdıkları gerekçesiyle belediyeyi protesto etti. PSAKD ve Madımak Şehit Aileleri adına açıklama Mustafa Karabudak, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama emriyle aranan İhsan Çakmak'ın belediyede 3 yıldır memur olarak çalışırken 5 Mayıs 2007 tarihinde yakalanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne konulduğunu söyledi.

'Kadir Topbaş görevden alınmalı'

Karabudak, açıklamaya katılan şubelerin 18 Ağustos'ta 'katliam sanığını kamu eliyle barındırdığı ve beslediği' gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın görevinden alınması ve yargı önüne çıkarılması talebiyle kampanya başlattıklarını hatırlattı. Karabudak, 'Devlet, mahkeme tarafından 5 yıldır aranan katliam sanığını 3 yıldır memur olarak işe alıp çalıştırmış. Bunu yaparak, aranan suçluyu gizleyerek, hem mahkemeyi yanıltmakla suç işlemiş, hem de devlet kademesinde çalıştırıp devletin kasasından maaş verilmiş' dedi.

Madımak Şehit Aileleri adına konuşan Hüseyin Karababa, bir kişi işe alınırken sicil ve GBT'sine (Genel Bilgi Tarama) bakıldığını ifade ederek, bu sorgulamanın devlet dairelerinde daha da sıkı olduğunu dile getirdi. 'Sanığın burada çalışıyor olması tesadüf değildir' değerlendirmesinde bulunan Karababa, Madımak Şehit Aileleri olarak konunun peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

Belediye hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu belirten Karababa, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nden dilekçenin İçişleri Bakanlığı'na gönderildiğine dair cevap aldığını söyledi. Karababa, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a 'karşılarına çıkması ve konuşması' için çağrıda bulundu.

Açıklamanın ardından PSAKD üyeleri 'Sivas şehitleri ölümsüzdür' ve 'Sivas'ın hesabı sorulacak' sloganını atarak basın açıklamasını sonlandırdı. İSTANBUL (DİHA)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.