PSAKD: TEKEL işçilerinin yanında olmaya devam edeceğiz

PSAKD: TEKEL işçilerinin yanında olmaya devam edeceğiz

PSAKD: TEKEL işçilerinin yanında olmaya devam edeceğizPir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmara Şubeleri direnişte olan Tekel işçilerine...

A+A-

PSAKD: TEKEL işçilerinin yanında olmaya devam edeceğizPSAKD: TEKEL işçilerinin yanında olmaya devam edeceğiz

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmara Şubeleri direnişte olan Tekel işçilerine destek açıklamasında bulundu.

PSAKD Marmara Şubeleri, Pazar günü saat 12:30’da Taksim tramvay durağında “TEKEL işçilerinin yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde açıklama yaptı.

Grup adına açıklamay, PSAKD Alibeyköy Şube Başkanı, Dede Hüseyin Güzelgül okudu. Güzelgül, açıklamada Tekel işçisinin 40 gündür direndiğini ve bu mücadelelerinde haklı olduklarını belirtti.

Açıklama, “Tekel’i özelleştiren ulusal ve uluslararası firmalara ciddi paralar kazandıran AKP hükümeti, kendi foyası ortaya çıkmasın diye çareyi Tekel işçilerine saldırmakta, onları aşağılamakta buluyor” şeklinde devam etti.

Sık sık “Tekel işçisi yalnız değildir”, “İtfaiye işçisi yalnız değildir”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Direne direne kazanacağız”şeklinde sloganları atıldı.

Basın metni, “Emeğin üstünlüğünü, dayanışmayı, adaleti ve vicdanı öne çıkaran bir öğretinin mensupları olan bizler, Pir Sultan’ın direniş ruhunu bugün kendi eylemlerinde yaşatan Tekel işçilerinin yanındayız. Onların direnişi bizim direnişimizdir” sözleriyle son buldu.

(soL - İstanbul) - 24.01.2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.