PSAKD Ümraniye şubesi açıldı

PSAKD Ümraniye şubesi açıldı

PSAKD Ümraniye şubesi açıldıPir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin İstanbul Ümraniye'de yeni şubesi açıldı.Pir Sultan...

A+A-

PSAKD Ümraniye şubesi açıldıPSAKD Ümraniye şubesi açıldı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin İstanbul Ümraniye'de yeni şubesi açıldı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ümraniye Şubesi 29 Ekim'de açıldı. Açılışa Ümraniye halkı yoğun ilgi gösterdi. Açılışta konuşan PSAKD Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Güzel, kurumlarının Pir Sultan felsefesinin devamı olduğunu belirterek, örgütlü toplumun önemine vurgu yaptı.

Diyanetin 8 bakanlığın bütçesine sahip olduğuna dikkat çeken Güzel, Alevilerin bundan yararlanamadığını anlattı. Zorunlu din dersine karşı 2005 yılından beri mücadele edildiğini belirten Güzel, Ankara’dan sonra İstanbul’da da 6 Kasım’da yapılacak olan oturma eylemine çağrı yaptı.

Güzel’in ardından konuşma yapan PSAKD Ümraniye şube başkanı Fatma Arslan, ciddi bir sol ve alevi potansiyel barındıran Ümraniye'nin, yıllardır siyasetten ve soldan uzak kaldığını, bundan sonra örgütlü bir mücadele yürüterek Ümraniye'deki tüm alevi, ilerici ve aydın insanları kapsamaya çalışacaklarını söyledi.

PSAKD Genel Yönetim Kurulu üyesi Atilla Özdeniz, büyüyerek kendi sorunlarını gidereceklerini ve asimilasyona karşı bir olunması gerektiğini kaydetti. Özdeniz, cemevlerinin yasal statüye kavuşması, zorunlu din derslerinin kaldırılması, Madımak Oteli’nin müze olması gibi taleplerini yineledi.

Konuşmaların ardından semah gösterisi yapıldı. Erdem Kotan ve Şafak Gülçelebi açılışa ezgileriyle katkıda bulundular.

(soL - İstanbul) - 05.11.2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.