PSAKD'den Babacan'a Tepki: "AKP'nin Gerçek Yüzü Dinci Boyası Döküldü"

PSAKD'den Babacan'a Tepki: "AKP'nin Gerçek Yüzü Dinci Boyası Döküldü"

PSAKD'den Babacan'a Tepki: "AKP'nin Gerçek Yüzü Dinci Boyası Döküldü"  Pir Sultan Abdal Kültür...

A+A-

PSAKD'den Babacan'a Tepki: "AKP'nin Gerçek Yüzü Dinci Boyası Döküldü" PSAKD'den Babacan'a Tepki: "AKP'nin Gerçek Yüzü Dinci Boyası Döküldü"
 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş, "Müslüman çoğunluğun Türkiye'de dini özgürlük sorunu yaşadığı"nı söyleyen Dışişleri Bakanı Ali Babacan'a tepki göstererek, "Bu gelişmeler AKP tipi faşizmin somut bir tezahürüdür. Artık AKP'nin gerçek yüzü dinci boyası dökülmüştür" dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Gümüş yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'de sadece gayrimüslimlerin değil Müslümanların da dini özgürlüklerini yaşamalarında sorunlar olduğuna ilişkin sözlerini eleştirdi. Babacan'ın sözlerini, "AKP'nin çifte standartlı özgürlük anlayışının tipik bir yansıması" şeklinde değerlendiren Gümüş şunları kaydetti:

"Babacan herhalde Türkiye'de 87 bin caminin, sadece Sünniliğin Hanefi ekolüne mensup vatandaşlarımıza hizmet veren yaklaşık 100 bin çalışanı bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı'nı, on binlerce imamı, resmi ya da gayri resmi açılan Kuran kurslarını unutuyor. Türkiye'de Müslümanların da özgürlük sorunu varsa Ramazan ayında yemekhanelerin, çay ocaklarının kapatılması, TRT'de sadece Sünnilere hitap eden programların yayınlanması, nasıl izah edilecektir? Zorunlu din derslerinde Alevi çocuklarına Sünniliğin empoze edilmesi, Alevi köylerine cami yapılması, imam yollanması hangi özgürlük anlayışıyla açıklanabilecektir"

Babacan'ın "Müslümanların da özgürlük sorunu var" derken aslında devletin ve toplumun İslamileştirilmesini kastettiğini savunan Gümüş, "Müslümanlara dini özgürlük talep eden Babacan ve partisinin, Müslümanlığın kamu olanaklarıyla finanse edilmesine hiçbir itirazda bulunmaması gözden kaçmayacak bir çelişkidir" dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Osman Paksüt ve CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenmesinin AKP iktidarının kendi siyasallaşmış dinsel ideolojisi dışında kalan tüm çevreleri düşman olarak gördüğünün göstergesi olduğunu ifade eden Gümüş, açıklamasında şöyle dedi:

"Bu son gelişme göstermiştir ki AKP Hükümeti demokrasi söylemini kendi faşist ve gerici uygulamalarına kılıf olarak kullanmakta, dikkat çekici düzeyde tutumunu saldırganlaştırmaktadır. Bu gelişmeler AKP tipi faşizmin somut bir tezahürüdür. Artık AKP'nin gerçek yüzü dinci boyası dökülmüştür."

ANKARA (ANKA) - 29 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.