PSAKD'den Suç Duyurusu

PSAKD'den Suç Duyurusu

PSAKD'den Suç Duyurusu   Sivas Katliamı anısına yaptırılan ve Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan anıt mezarın pirinç levhaları...

A+A-

PSAKD'den Suç Duyurusu PSAKD'den Suç Duyurusu
 
Sivas Katliamı anısına yaptırılan ve Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan anıt mezarın pirinç levhaları söküldü. Yapılan bu saldırıyı kınamak ve sorumluların bulunması için suç duyurusunda bulunuldu.

Pir Sultan Abdal etkinliklerinin 4.’sü yapılırken, 2 Temmuz 1993 tarihinde devletin yönlendirmesiyle gerici yobazlar tarafından bir katliam gerçekleştirilmiş, insanlar diri diri yakılmışlardı.

Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda bir anıt mezar yaptırıldı. Yaptırılan anıt mezar tahrip edilerek üzerinde bulunan pirinç levhalar 11 Kasım’ı 12 Kasım’a bağlayan gece söküldü. Ayrıca PSAKD Genel Merkezi’nin de geçen hafta içinde pirinç levhaları sökülmüştü.

Yapılan bu saldırıları kınamak ve suç duyurusunda bulunmak üzere Şehit aileleri, Pir Sultan Abdal Derneği, aralarında HÖC’ünde bulunduğu çeşitli DKÖ’ler, 15 Kasım Perşembe günü saat 12.30’da Ankara Adliyesi önünde bir araya geldiler.

Ellerinde anıtın saldırıdan öncesini ve sonrasını gösteren fotoğraflarını taşıdılar. PSAKD adına açıklamayı okuyan Genel Başkan Kazım Genç; “Anıt mezarımıza yönelik saldırı duyulduktan sonra, üç MYK üyemiz ile Karşıyaka Mezarlıklar Müdürlüğüne gidilmiş, ancak mezarlıklar müdürü olan zat, sorunumuzu dinleme gereği dahi duymadan Pir Sultan ve Anıt Mezar adını duyar duymaz, ‘sizin bekçiniz var, bana ne bu olaydan’ diyerek yanımızdan ayrılıp gitmiştir. Bu anlayış ve zihniyetin, Anıt mezarımıza saldırıda bulunanların zihniyetinden hiçbir farkı yoktur” dedi.

“Şehitlerimizi ve anıtlarına saygı insani bir değerdir. Bunlar insanlıktan nasip almamıştır diyen Genç sözlerini “Bu insani değerlerden nasibini almamış olanlara bir çift sözümüz vardır: ipe giderken ‘dönen dönsün ben dönmezem yolumdan’ diyen Pir Sultan’ın direncini benliğinde taşıyan örgütlülüğümüz de, tüm saldırılara karşı mücadele yolundan dönmeyecektir” diyerek sözlerini bitirdi.

Açıklamanın ardından aileler suç duyurusunda bulundular. 
 
15.11.2007 - HALKINSESİ TV

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.