‘Şafakla Dönenler’, Mannheim-Heidelberg Film Festivali’nde

‘Şafakla Dönenler’, Mannheim-Heidelberg Film Festivali’nde

Murat Eroğlu’nun yazıp yönettiği ‘Şafakla Dönenler’ filmi Uluslararası Mannheim-Heidelberg Film Festivali’nde, Uluslararası Yarışma bölümüne...

A+A-

Murat Eroğlu’nun yazıp yönettiği ‘Şafakla Dönenler’ filmi Uluslararası Mannheim-Heidelberg Film Festivali’nde, Uluslararası Yarışma bölümüne seçildi.

Senaryosunu ve yönetmenliğini Murat Eroğlu’nun üstlendiği, yapımcılığını Metin Gönen’in yaptığı, baş rollerinde ise Mehmet Ünal, Kadir Selçuk, Gürkan Korkmaz ve Emre Kentmenoğlu’nun olduğu ‘Şafakla Dönenler’ filmi ABD’de Uluslararası Mannheim-Heidelberg Film Festivali’nde uzun metraj filmler kategorisinde Uluslararası Yarışma bölümüne seçildi. Festivalde yarışmaya Türkiye’den sadece ‘Şafakla Dönenler’i seçildi.

Filmin hikayesi

safakla-donenler-20092015

Filmde Erdal ve oğlu Merdan’ın bir gecelik hikâyesi anlatılmaktadır. Baba  ve oğul gecenin acımasızlığı ve soğuğun sertliği karşısında işe koyulurlar. El arabaları ile büyük dükkânlardan yeşillik alarak karanlık duvar dibinde satmaya çalışırlar.

Seyyar satıcılık yaptıkları için zabıtaların baskısı ile karşılaşırlar. Gece boyunca zabıtalardan kaçarak mal satmaya çalışırlar. Malların bir kısmını aldıktan sonra el arabaları çalınır. Hem sırtında malları taşıyarak satmaya çalışıp el arabalarını ararken hem de zabıtalardan kaçmaya çalışırlar. Gece bitip şafak vakti geldiğinde arabalarını bulabilecekler midir? Şafak vaktine kadar baba ve oğlu bir gece boyunca neler yaşayacaklardır?

Filmin fragmanı

Festivaller ve ödüller

Filmin katıldığı festivaller ve aldığı ödüler ise şöyle:

1)- 33. Uluslararası İstanbul Film Festivali ‘Yeni Türkiye Sineması’ bölümünde gösterildi ve en iyi ilk film dalında yarıştı.

2)- 3. Uluslararası Van Gölü Film Festivalinde ‘Umut veren yönetmen’ ödülü almıştır.

3)- 51. Antalya Altın Portakal Film Festivali

4)- 6. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali

5)- 2. Antakya Altın Defne Film Festivali

6)- 33. Farj Film Festivali

7)- 20. London Turkish Film Festivali yarışma bölümü

8)- 3. Rode Tulp Film Festival (Kırmızı Lale Film Festivali)

9)- 10. Uluslararası İşçi Film Festivali

Uluslararası Mannheim-Heidelberg Film Festivali

Bu yıl 64.’sü yapılacak olan Uluslararası Mannheim-Heidelberg Film Festivali geleceğin sinemacılarını ve onların sinema dillerini dünyaya tanıtan bir geleneğe sahip.

Bir yıl boyunca festival komitesi tüm dünyada sinema estetiği ve yaratıcılık olarak gördüğü yetenekleri arayıp keşfediyor. Festival, her yıl tüm dünyadan 1000 yakın aday arasından yaklaşık 30-40 arası ilk filmini yaparak gerçek bir başlangıç yapan yeni yönetmenleri seçerek uluslararası seyircinin ve sinema profesyonellerinin önüne çıkarıyor.

Festivale seçilen her film, dünya sinema profesyonellerinin, uluslararası medyanın ve 60.000 civarında bir ziyaretçi kitlesinin dikkatine sunuluyor.

Dünyanın en eski film festivallerinden birisi olan Mannheim-Heidelberg Festivali, bu çerçevede ilk olarak dünyaya tanıttığı geleceğin yönetmenler listesi 1959 yılında François Truffaut’dan başlayarak Rainer Werner Fassbinder (1969), Wim Wenders (1969), Krzysztof Kieslowski (1975), Larsvon Trier (1984), Jim Jarmusch (1980), Atom Egoyan’dan (1984) geçerek günümüze kadar geliyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.