Sarıyer'de Alevilere küfreden ''Kardan Adam'' Hasbi S.

Sarıyer'de Alevilere küfreden ''Kardan Adam'' Hasbi S.

Sarıyerde Alevilere hakaret eden Hasbi S. savunamayacağı Alevilere yönelik küfürleri söylenmemiş gibi lanse etme çabasında...

A+A-

Sarıyer Belediyesinden emekli olup ayrılan ama kızı CHP döneminde işe başlamış ve hala Sarıyer Belediyesinde çalışan Trabzon Sürmeneli Hasbi S. isimli şahış 31.8.2018 günü eski iş arkadaşı Hasan Erol G.'ü Ziyareti esnasında Alevilere yönelik sarfettiği küfürler sonrası bir tartışma çıkmış, tartışma kavgaya dönüşmüş ve kavga esnasında Alevilere ağza alınmayacak küfürlere devam eden Trabzon Sürmeneli Hasbi S. yediği dayaktan dolayı Erhan B. isimli Alevi Gencimizden davacı olmuştur.

Tartışmanın esas nedeni olan Alevilere yönelik ağıza alınmayacak küfür kısmını yerel Basına yansıtmadan sanki Belediyenin direktifiyle kendisine dayak atıldığını iddia etmeye başlayan Hasbi S'.nin tüm yalanları Kamera kayıtlarının ilgili mercilere ulaştırılması sonucu ortaya çıkmıştır.

Belediyedeki eski İş arkadaşlarını Ziyareti esnasında Hasan Erol G.'nin Hasbi S.'ye ''Hasbi neden emekliye ayıldın, ne güzel maaşını alıyordun?'' diye yönelttiği soruya şu cevabı vermiştir:
''Alevi değil mi bunlar, bunların ekmeği yenmez , çıktım yukarı (Bld. Başkanını kasdederek), ''Alevi değilmisiniz, hepiniz Şerefsiz PKK'lısınız, hepinizin a...a  ko...m! Masaya yumruğumu vurdum, indim aşağıya'' diyerek Belediyenin CHP'nin idaresinde olmasının doğal sonucu olarak Alevilerin elinde olduğunu ima ederek Alevilere bu hakaretlerde bulunmuştur.

Sarfettiği bu hakaretleri doğru bulmayan Hasan E. G. sağduyulu davranarak  Hasbi S.'nin agzını tutup Alevilere yönelik hakarete devam etmemesini engellemeye çalışmıştır. Bu esnada yan masada çalışan Alevi genci Erhan B. ile  kısa süreli bir tartışma yaşamış ve daha sonra bu hakaretlerin yaşandığı Sarıyer Belediyenin 3. katındaki Destek Hizmetleri Bürosundan ayrılıp Belediye Binası önünde, bu kez kapıda rastlaştığı başka iki Alevi çalışana denk gelen ve demin yukarıdaki tartışmayı kasdederek bu kez hem Alevilere hemde Erhan B.'nin ailesine ve Erhan B.'nin dört ay evvel kaybettiği Babasına ağza alınmayacak küfürler savuran Hasbi S. araya Güvenlik Görevlilerinin girmiş olmasına rağmen Erhan B.'ye saldırmaya çalışmış, çıkan arbedede aldığı birkaç darbe sonucu çeşitli yerlerinden yaralanmıştır.

Daha sonra Hastaneye gidip ''Kardan Adam'' misali vucudunun büyük bir bölümünü sargı beziyle sardırıp Korakola gidip Erhan B. isimli Alevi gencinden şikayetçi olmuştur.

Gözaltına alınan Erhan B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, dava devam etmektedir.

Daha sonra olayın Alevilere hakaret boyutunu gizleme telaşına düşen Hasbi S. yerel basından tanıdığı bazı gazetecilere olayı çarpıtarak sanki Belediyenin olayda parmağı varmış ve kendisinin sadece Politik duruşundan dolayı hedef alındığını ileri sürmüştür.

Olayın azmettirme sonucu yaşandığını, Alevilere küfretmediğini ve birden çok kişinin saldırısına uyradığını iddia eden Hasbi S.'nin yalan ifadeleri Güvenlik Kamerası görüntüleriyle çürütülmüş olup ilgili Kamera kayıtları Savcılığın incelemesi altındadır.

Hasbi S. Sarıyer Belediyesinde daha evvel iki kez Alevileri hedef alan Küfür ve Hakretlerle bilinen bir Alevi Düşmanıdır.

AleviHaber.com olarak bu olayda doğal olarak tarafız.
Yaptığımız Haber maalesef son yıllarda ülkemizde estirilen ayrıştırma, hedef gösterme, düşmanlaştırma rüzgarından nasiplenen ve Sosyal Medyadan aldığı gazla Alevileri düşman gören bir Zihniyetin ürünüdür.

Şunu net olarak belirtmek isteriz ki: Hiçbir Alevi Evladı asla vicdanına, insanlığına sıgdırıpta ne Sünnilere veya genel olarak Müslümanlara, Hristiyanlara, Musevilere, Ateistlere asla hakaret etmezken neden hep biz Aleviler her türlü dışlanmaya, hakarete, Katliama, ötekileştirilmeye maruz kalıyoruz?

Nedenini çok iyi biliyoruz!

Biz İnsanlık ve Barış dolu bir Dünya için varız.
Kimsenin Diline, Dinine, Rengine, Mezhebine, Düşüncesine müdahale etmeyiz, ayıplamayız, sorgulamayız.
Bizi hedef alan Zihniyet Tekçi ve Faşist Zihniyettir.
Bizi hiçbir güç teslim alamaz, kimseler bizlere Diz çöktüremez.

Bizler Pir Sultanların Evladlarıyız. İtlerimiz bile Haram Yemez, böyle biline. 

Alevilere yönelik bu alçak saldırının yakın takipçisi olacağız.

 

Haber: DÇ - AleviHaber.com

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum