Savcılık: Gaziantep merkezli hücre tipi...

Savcılık: Gaziantep merkezli hücre tipi...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dijital materyallerden edinilen bilgilere göre, Ankara Garı önünde 10 Ekim'de meydana gelen saldırıyı düzenleyen örgütün...

A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dijital materyallerden edinilen bilgilere göre, Ankara Garı önünde 10 Ekim'de meydana gelen saldırıyı düzenleyen örgütün Gaziantep merkezli hücre tipi bir yapılanma modeli olduğunu açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada canlı bombaların Suriye'deki IŞİD örgütünden talimat alarak Türkiye genelinde eylemler planladığının anlaşıldığını bildirdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı önünde meydana gelen ve 102 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısı sonrası yürütülen soruşturmada; gelinen aşamayla ilgili olarak açıklama yaptı. Açıklamada, "Söz konusu örgüt Gaziantep merkezli olarak hücre tipi bir yapılanma modeli oluşturmuştur. Gaziantep'teki bu örgüt grubunun doğrudan Suriye'deki DEAŞ terör örgütünden talimat alarak Türkiye genelinde eylemler planladıkları anlaşılmıştır" denildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklama şöyle; "19.10.20l5 tarihli yazılı basın bildirimizde isim paylaşılmaksızın bazı şüphelilerin evlerinde yapılan aramalar da ele geçirilen materyallerden bahsedilmiştir. Konuya dair daha önceki bildirimizin 5-g maddesinde belirtilen silahların ve bombaların ele geçirildiği evde ayrıca çok sayıda dijital materyale de el konulmuştur. Ele geçirilen dijital materyallerin içeriklerinin çözümüne ilişkin dair emniyet birimlerimizce başlatılan çalışmalar halen devam etmektedir. Çok sayıda elde edilen dijital materyallerin bugün itibari ile yaklaşık yüzde 5'lik gibi çok az kısmı çözülebilmiştir.

Açılan dijitallerden elde edilen verilerde menfur Ankara saldırısını düzenleyen örgüte dair çok önemli bilgiler elde edilmiş olup, hali hazırda uygun görülen bir kısmı aşağıda açıklanmıştır." "Buna göre; Söz konusu örgüt Gaziantep merkezli olarak hücre tipi bir yapılanma modeli oluşturmuştur. Gaziantep'teki bu örgüt grubunun doğrudan Suriye'deki DEAŞ terör örgütünden talimat alarak Türkiye genelinde eylemler planladıkları anlaşılmıştır."

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.