Sevigen'den '2 Temmuz' için kanun teklifi

Sevigen'den '2 Temmuz' için kanun teklifi

Sevigen'den '2 Temmuz' için kanun teklifi CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, 2 Temmuz Günü'nün "Sevgi...

A+A-

Sevigen'den '2 Temmuz' için kanun teklifi Sevigen'den '2 Temmuz' için kanun teklifi

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, 2 Temmuz Günü'nün "Sevgi ve Hoşgörü Günü" ilan edilmesi, Madımak Oteli'nin müze haline getirilmesi ve müze önüne anıt dikilmesi için kanun teklifi verdi.

(ANKA) - CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, 2 Temmuz Günü'nün "Sevgi ve Hoşgörü Günü" ilan edilmesi, Madımak Oteli'nin müze haline getirilmesi ve müze önüne anıt dikilmesi için kanun teklifi verdi.

Sevigen Meclis Başkanlığına sunduğu teklifinde, 2 Temmuz 1993 günü Sivas'ta, Pir Sultan Abdal şenlikleri sırasında, şenliklere katılan; ozan, yazar, sanatçı ve aydınların Madımak Oteli'nin yakılması sonucu yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Aynı olaylarda, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önündeki Atatürk Büstü'nün de tahrip edildiğini ifade eden Sevigen, bu olayların Sivas şehri için büyük üzüntü kaynağı olduğunu belirtti. Sevigen, gerekçesinde şunları belirtti:

"Olayların büyümemesi ve can kaybının önlenmesi yönünde resmi makamların üzerine düşen görevleri tam olarak yapmadığı bir gerçektir. Ayrıca olayın failleri tümüyle yakalanıp, adalete hesap vermemiştir. Bu nedenle Devlet olarak bu olaydaki sorumluluğun kabulü, yaşamına kastedilen yurttaşlarımızın aziz hatıralarına saygıyı ifade ve tüm ülkede sevgi ve hoşgörüyü sağlamanın barış içinde, kardeşçe, bir arada yaşamanın öneminin vurgulanması bakımından, 2 Temmuz gününün sevgi ve hoşgörü günü olarak anılması öngörülmektedir. Bu acıyı paylaşmak, benzer acıların yaşanmaması, sevgi ve hoşgörünün egemen kılınmasının önemini vurgulamak ve yaşamını koruyamadığımız vatandaşlarımız ve geride bıraktıklarına resmi makamların özrünü belirtmesi bakımından, ilgili bakanlıkça olayın gerçekleştiği Madımak Oteli'nin kamulaştırılarak müze haline getirilmesi ve aynı yerde sanatsal bir anıt yapılması hükme bağlanmaktadır. 2 Temmuz sevgi ve hoşgörü gününde yapılacak törenler, çıkarılacak bir yönetmelikle düzenlenecektir"

HABER X - 13 Nisan 2008

'2 Temmuz Hoşgörü Günü olsun' teklifi

RADİKAL - ANKARA - CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, 1993'de Sivas'ta meydana gelen olayın unutulmaması için 2 Temmuz 'un' Sevgi ve Hoşgörü Günü' ilan edilmesini önerecek.

Sevigen'in bugün TBMM Başkanlığı'na sununacağı teklifinde, her yıl 2 Temmuz'da bütün kamu kurum ve kuruluşlarının öncülüğünde vatandaşların ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla törenler düzenlenmesi öngörülüyor. Teklifte, 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta meydana gelen olayın unutulmaması için Madımak Oteli'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca müze haline getirilmesi ve bir anıt yaptırılması da isteniyor.

CHP'li Mehmet Sevigen kanun teklifinin gerekçesinde şu görüşleri dile getirdi: "Devlet olarak bu olaydaki sorumluluğun kabulü, yaşamına kastedilen yurttaşlarımızın aziz hatıralarına saygıyı ifade ve tüm ülkede sevgi ve hoşgörüyü sağlamanın barış içinde, kardeşçe, bir arada yaşamanın öneminin vurgulanması bakımından, 2 Temmuz gününün sevgi ve hoşgörü günü olarak anılması öngörülmektedir."

RADİKAL - 14 Nisan 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.