Sivas Katliamı Esenler'de lanetlendi

Sivas Katliamı Esenler'de lanetlendi

Sivas Katliamı Esenler'de lanetlendi  İSTANBUL (29.06.2008)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Esenler Şubesi dün düzenlediği etkinlik...

A+A-

Sivas Katliamı Esenler'de lanetlendiSivas Katliamı Esenler'de lanetlendi 

İSTANBUL (29.06.2008)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Esenler Şubesi dün düzenlediği etkinlik ile Sivas Katliamı'nı lanetledi. Etkinlikte “2 Temmuz'u unutturmamak, yeni katliamlar yaşamaması için toplumsal bir görevdir” denildi.

PSAKD Esenler Şube binası önünde gerçekleştirilen sokak etkinliğinde semah dönüldü, şiir ve türküler okundu. Etkinlikte BEKSAV Sinema Atölyesi tarafından hazırlanan Sivas belgeselinin gösterimi de yapıldı. Etkinlikte şube yöneticilerinden Battal Bayar bir konuşma yaptı. Bayar, Sivas “Katliamın üzerinden geçen 15 yıla rağmen belediye başkanının ne 'gazanız mübarek olsun' sözünü ne de hortumu kesen itfaiye erini unutmadık” dedi.

Bayar, katliam sorumlularının belli olduğunu kaydettiği konuşmasında, Madımak ve 19 Aralık katliamlarının tekrar yaşanmaması için örgütlü mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Bayar, “Eğer örgütlenirsek Alevi Sunni kardeş olur. Eğer örgütlenirsek Türk Kürt halklarının kardeşliği olur. Emperyalist politikaların ve krizlerinin kurbanı olmaktan kurtuluruz. 12 Eylül yasalarını bertaraf eder ve adil bir anayasa yapabiliriz” dedi. Bayar, AKP'nin Alevi açılımının çöktüğüne dikkat çekti, Madımak otelini müze yapılması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Sivas Katliamı Esenler'de lanetlendi

Sivas Katliamı Esenler'de lanetlendi

Anmaya Selahattin Akarsu da türküleriyle renk kattı Etkinlik belgesel gösterimiyle sona erdi. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı etkinlikte 2 Temmuz günü Kadıköy'de yapılacak mitinge de katılım çağrısı yapıldı.

ATILIM - 29 Haziran 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.