Sivas'ta Pir Sultan Abdal Çeşmesi Yapıldı

Sivas'ta Pir Sultan Abdal Çeşmesi Yapıldı

Sivas'ta Pir Sultan Abdal Çeşmesi YapıldıSivas'ta yapılan Pir Sultan Abdal Çeşmesi'nin 21 Haziran tarihinde açılacağı...

A+A-

Sivas'ta Pir Sultan Abdal Çeşmesi YapıldıSivas'ta Pir Sultan Abdal Çeşmesi Yapıldı

Sivas'ta yapılan Pir Sultan Abdal Çeşmesi'nin 21 Haziran tarihinde açılacağı bildirildi.

Sivas'ta yetişen Alevi Bektaşi geleneğinin önemli temsilcilerinden olan Pir Sultan Abdal adına Seyrantepe Mahallesi'nde bir çeşme yaptırıldı. Pir Sultan Abdal Çeşmesi Seyrantepe Mahallesi Muhtarlığı öncülüğünde Üçtepe Mahallesi sakinlerinin katkılarıyla yaptırılan çeşmenin yapımı için Sivas Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi 225 metre su hattı çekti.

Pir Sultan Abdal Çeşmesi'nin 21 Haziran'da törenle açılacağı bildirildi.

***

Sivas'ta Pir Sultan Abdal adına çeşme yapıldı

Sivas'ta Pir Sultan Abdal ismi verilen çeşme, pazartesi törenle hizmete açılacak.

Sivas Belediyesi, tarihi eserleriyle ve önemli şahsiyetleriyle bir kültür şehri Sivas'ın kültürel zenginliklerini gündeme getiren yeni projelerle il turizmine katkı sağlıyor. Sivas'ta yetişen Alevi Bektaşi geleneğinin önemli temsilcilerinden biri olan Pir Sultan Abdal adına çeşme yaptırıldı. Pir Sultan Abdal Çeşmesi, Seyrantepe Mahallesi muhtarlığının öncülüğünde Üçtepe Mahallesi sakinlerinin katkılarıyla yaptırıldı.

Sivas Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SİBESKİ) çeşmenin yapımı için 225 metre su hattı çekti. Yapılan çalışmaların ardından tamamlan Pir Sultan Abdal Çeşmesi'nin pazartesi günü saat 19.30'da düzenlenecek törenin ardından açılacağı duyuruldu.

Medya73.com - 19 Haziran 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.