Sivas'ta Yangın Sürüyor

Sivas'ta Yangın Sürüyor

Sivas'ta Yangın Sürüyor Taksim Tramvay durağında toplanan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri, 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan...

A+A-

Sivas'ta Yangın Sürüyor Sivas'ta Yangın Sürüyor

Taksim Tramvay durağında toplanan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri, 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan Sivas katliamını protesto etti. Hep bir ağızdan "Dün maraşta bugün Sivas"ta çözüm faşisme karşı savaşta" sloganları atan üyeler, bugün de faşist ve gerici zihniyetin Türkiye"yi yönetiğine dikkat çekerek, yaşadıkça yanan canlarına sahip çıkacaklarını ve bu zihniyete teslim olmayacaklarını vurguladılar.

KATLİAMCILAR ÖDÜLLENDİRİLİYOR

Pir Sultan Abdal yönetim kurulu üyesi Metin Aslandoğmuş"un söz aldığı açıklamada, 15 yıl önce Sivas"ta bir katliamda 33 canın devletin gözü önünde katledildiğini hatırlattı. Gerici, şeriatçı, ırkçı, faşist katliamın  tarihe bir devlet utancı olarak yazıldığını vurgulayan Aslandoğmuş, Pir Sultan Abdal"ı anmaya giden insanların Sivas"ta pervasızca diri diri yakılmasının gerici ayaklanmanın bir provası olduğunu belirti.

Katliamı yapan katillerden birinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nde kadrolu olarak çalıştırıldığına dikkat çeken Aslandoğmuş, "Katillerin yargılanması bir yana bir de utanmadan ödülledirilip devlet kurumlarına sokuluyorlar. Bu tarihi bir utançtır" dedi. Devletin halkın vicdanında mahkum olduğunu ifade eden Aslandoğmuş, katillerin açıklanmadıkça ve yargılanmadıkça kedilerine uzatılan her elin sadece kan damlayan bir el olacağını ve o elleri asla tutmayacaklarını vurguladı.

İnsanlık tarihinin katliamlarin  sadece Sivas"ta değil dünyanın ve Anadolu topraklarında da onlarca tarih sayfalarına yazılmış olduğunu söyleyen Aslandoğmuş, "Baskı, sömürü ve züllme baş direnen topluluklar katledilmiş, işkencelerden geçirilmiş ve yok edilmiştir." dedi.

Aslandolmuş, 2 Temmuz katliamının yıl dönümünde yapılacak miting ve anma etkinliklerine kendisine insan diyen herkesi katliamlara ve her türlü baskıya karşı sesini yükseltmeye Sivas"ta katledilenleri unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını haykırmaya çağırdı.

ZEYNEP KURAY
BİRGÜN - 29 Haziran 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.