Solda Yeni Parti Mart'ta

Solda Yeni Parti Mart'ta

Solda Yeni Parti Mart'taTürkiye’de Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) ile çeşitli siyasi oluşumlar ve aydınların bir süredir yürüttükleri...

A+A-

Solda Yeni Parti Mart'taSolda Yeni Parti Mart'ta

Türkiye’de Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) ile çeşitli siyasi oluşumlar ve aydınların bir süredir yürüttükleri çalışmalar önümüzdeki ay partileşmeyle sonuçlanacak.

SHP, İstanbul milletvekili Ufuk Uras'ın öncülük ettiği “4 Temmuz Hareketi”, bazı Alevi derneklerinin oluşturduğu “Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz Grubu”, “10 Aralık Hareketi” ile bazı akademisyen ve aydınlardan oluşan solda yeni parti girişimi Mart ayında partileşmeye karar verdi. Oluşumun bileşenlerinden 10 Aralık Hareketi ise oluşumdan çekildiğini geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla duyurmuştu.

AKnews'in parti çalışmaları içerisinde yer alan kaynaklardan edindiği bilgilere göre, 10 Aralık Hareketi, Burhan Şenatalar'ın genel başkanlığında ısrar etti. Bu ısrarın diğer bileşenler tarafından kabul görmemesi üzerine hareketin çalışmalardan çekildiği açıklandı. Ancak 10 Aralık Hareketi'nin bazı üyelerinin oluşumdan ayrılmadığı ve parti çalışmaları içerisinde kalmaya devam ettiği öğrenildi.

Önce SHP, sonra yeni parti

Yeni oluşum önce SHP'nin kurumsal kimliği altında bir araya gelecek. SHP çatısı altında başlayan yolculuk yeni bir parti adı altında devam edecek. Bunun nedeni ise SHP'nin seçime girme yeterliliği kazanmasından yararlanmak.

Bu nedenle, yeni parti bileşenlerini çatısı altında toplayacak olan SHP, 13-14 Mart tarihlerinde kongreye giderek adını, programını ve tüzüğünü değiştirecek. Yeni bir ad ve yeni bir vitrinle kamuoyu karşısına çıkacak olan yeni partinin, ilk seçimlerde BDP'yle ittifak kuracağı da, kulislerde konuşulanlar arasında.

10 Aralık Hareketi, geçtiğimiz günlerde, “Bugünkü tablodan güven verecek iktidar adayı bir partiye ulaşılması umudunun yitirildiği sonucuna vardığımızdan, bu süreçte daha fazla yer almayı ve sorumluluk taşımayı 10 Aralık Hareketi olarak doğru bulmuyor, partileşme süreci görüşmelerinden çekiliyoruz” açıklamasıyla oluşumdan ayrıldığını kamuoyuna duyurmuştu. 

AKnews - 12 Şubat 2010 Cuma

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.